Ziarul electronic al arădenilor

Marin Lupaş propune diminuarea amenzilor pentru stăpânii nepregătiţi să cureţe după câinii lor

comunicat presaConsilierul municipal Marin Lupaş este de acord că arădenii care au câini de companie trebuie să fie pregătiţi să cureţe mizeria produsă de patrupede.

Totuşi, consideră exagerate amenzile prevăzute de o Hotărâre a Consiliului Local Municipal din 2011.

„În cazul acestor persoane, s-a trecut direct la amenzi, nu au existat avertismente sau campanii de informare, aşa cum era normal. Am discutat cu un cetăţean amendat cu 700 de lei pentru că uitase să-și aducă un litru de apă pe lângă punga cu care curăță după câinele său!

Mi se pare o amendă excesivă, chiar dacă poate fi înjumătăţită prin plata rapidă. Cred că scopul unei hotărâri trebuie să fie schimbarea comportamentului stăpânilor acestor câini, nu aplicarea unor amenzi.

În perioada următoare, voi depune un proiect de hotărâre pentru reducerea acestor amenzi, în felul următor: avertisment la prima abatere, amendă de 50 de lei la a doua abatere şi amendă de 700 de lei începând cu a treia abatere.

Astfel, atingem scopul de a informa, de a atenţiona şi evităm situaţia în care se produce pur şi simplu o greşeală. În acelaşi timp, impunem standarde de comportament civilizat în timp. În plus, unii arădeni au arătat în aceste zile că potrivit OUG 55 din 2002, consiliile locale sunt considerate proprietarele câinilor fără stăpâni, deci ar trebui să stabilim cine răspunde pentru câinii fără stăpân care produc mizerie?

Cine să îi însoţească la plimbare cu punga şi sticla de apă? Sper că nu dorim să fim o administraţie locală intransigentă cu cetăţenii, dar care se exceptează de la legi şi reguli atunci când îi convine!

Cred că trebuie să fim înţelegători cu arădenii, să schimbăm treptat anumite obiceiuri, să nu lovim în ei cu amenzi exagerate şi disproporţionate faţă de puterea lor de cumpărare. Apropo de arădeanul amendat cu 700 de lei, a primit amenda într-o zonă de parc departe de standardele de curăţenie normale, o zonă neîngrijită şi destul de murdară.

Poate ar trebui ca în paralel cu pretenţiile pe care le are de la cetăţeni, administraţia locală să se ocupe mai eficient de curăţenie”, a declarat Marin Lupaş.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Marin Lupaş, consilier local. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.