Ziarul electronic al arădenilor

Marin Lupaș: CET este falimentat de lipsa investiţiilor

La începutul anului, consilierul municipal independent Marin Lupaș propunea ieșirea din blocaj și stabilirea ca una dintre prioritățile bugetului din 2017 investițiile în CET, incluzând aici producția și distribuția agentului termic.

De atunci, Primăria nu a dat nici un semn că ar recunoaște CET-ul ca fiind o problemă gravă a administrației, care înghite anual milioane de euro în pierderi și procese pierdute.

Reprezentanții municipalității nu suflă o vorbă despre proiectul auditului solicitat de Lupaș, însă afișează, înaintea dezbaterii bugetului, un proiect pentru stabilirea soluției optime de gestionare a acestui servici public.

„Problema termoficării în Arad nu este modul de gestiune – deși există semne că societatea a fost falimentată sub administrația domnului Falcă – ci lipsa de investiții, în producția și distribuția agentului termic.

Iar asta n-am stabilit-o eu, ci un studiu, asumat de consilierii PNL în frunte cu domnul primar, care au acceptat că este nevoie de investiții de modernizare. Pentru a rezolva problema CET avem nevoie de acel audit care să stea apoi la baza unei discuții deschise privind prezentul și viitorul termoficării în Arad.

Din păcate și primarul Falcă alături de majoritatea PNL și PSD, pentru că nici acesta nu a fost interesat de promovarea auditului dorind în schimb un control făcut politic și neprofesionist la CET, fug de discuțiile serioase și caută doar oportunități pentru a livra replici politice.

Cred că o să fie un adevărat circ politic la ședința Consiliului Local Municipal pe bugetul din 2017, iar perdanții reali o să fie tot arădenii, nu politicienii”, spune Lupaș.

Nici o șansă pentru dezbatere?

„Mi-e teamă că iar ajungem la un blocaj și mai trece un an în care arădenii vor plăti una dintre cele mai scumpe gigacalorii, iar administrația rămâne împovărată cu o instituție falimentară. Când am văzut că fug de audit, am propus organizarea unei dezbateri tehnicedeschise privind prezentul și viitorul termoficării din Arad. Se împlinește în curând un an și de la această propunere.

De fiecare dată primarul Falcă a găsit scuze și acuze, nu și-a asumat nici o responsabilitate pentru situația în care a ajuns CET-ul și nici nu a dorit să se consulte cu altcineva. A găsit în schimb un partener de circ politic în reprezentanții PSD. Dar până când vom accepta o astfel de situație?”, se întreabă retoric consilierul.

„Nu pretind că sunt atotștiutor, că am toate soluțiile, de aceea îmi place să mă consult cu oamenii, să le ascult punctele de vedere și să rezolvăm problema cu forțe proprii. Va trebui probabil să inițiez în acest sens o dezbatere tehnică pe problema CET-ului, deschisă oricărui specialist, să vedem ce putem face într-adevăr bine pentru arădeni, dincolo de tot circul politic”, a declarat Marin Lupaș înaintea dezbaterii bugetului local pentru anul 2017.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de consilierul municipal independent Marin Lupaș. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.