Marin Lupaş: Arădenii plătesc 40 de milioane de lei pe reţele pe care le-au cedat gratuit

Publicat de actualitati-arad in 29 Oct, 2015 | Parerea ta

comunicat presaConsilierii municipali PSD Arad vor vota orice proiect de hotărâre care va ajuta la redresarea celor două CET-uri.

„Avem pe ordinea de zi un proiect de hotărâre cu privire la răscumpărarea reţelelor de transport a energiei termică de la CET Hidrocarburi.

Înţelegem că este nevoie de anumite măsuri pentru îndeplinirea criteriilor legale de obţinerea licenţei, de anumite criterii legale pentru scoaterea la licitaţie a serviciului de transport energie termică. Totuşi, există o întrebare importantă la care trebuie să răspundă domnul Falcă: cine răspunde pentru cele 40 de milioane de lei cheltuite?

Pentru că reţelele care trebuie răscumpărate conform proiectului de hotărâre au fost date cu titlul gratuit de Primărie societăţii CET Hidrocarburi în 2010! Practic, arădenii au dat ceva gratis pentru că aşa a vrut Gheorghe Falcă, acum tot arădenii plătesc 40 de milioane de lei, aproape 9 milioane de euro, pentru a le răscumpăra!

Dacă de-a lungul timpului aceşti bani ar fi fost investiţi pentru reducerea pierderile de energie, astăzi situaţia CET-urilor ar fi fost mai bună! Aşadar, aşteptăm explicaţii serioase din partea domnului primar Falcă. În altă ordine de idei, constatăm că domnul Falcă persistă să îi mintă pe arădeni că are de primit bani de la Guvern, pentru CET.

Noi am arătat cu documente de mai multe ori deja că aceşti bani, proveniţi din mecanismele europene de valorificare a certificatelor CO2, trebuie accesaţi pe măsură ce se realizează anumite investiţii la CET, cuprinse în Planul Naţional de Investiţii şi asumat de CLM Arad şi de primarul Falcă din 2012!

Din cauza întârzierii acestor investiţii, Aradul riscă să piardă 12,5 milioane de euro, proveniţi din mecanismele europene de valorificare a certificatelor CO2!”, a spus consilierul municipal PSD Marin Lupaş.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare