Ziarul electronic al arădenilor

Marin Lupaș: „Arădenii îşi doresc un oraş mai curat“

comunicat presaConsilierul municipal Marin Lupaş a participat marţi la dezbaterea publică referitoare la studiul de fundamentare în vederea concesionării serviciului public de salubritate.

„Consider că a fost o dezbatere foarte importantă, pentru că este vorba despre curăţenia din Arad pe termen lung. Din păcate, prezenţa la dezbatere a fost foarte redusă.

În primul rând, vreau să precizez că toţi cetăţenii cu care sunt în contact îşi doresc un oraş mai curat. Nu este încă foarte clar dacă starea de fapt poate fi imputată firmei care s-a ocupat de salubritatea stradală sau strategiei municipalităţii arădene. Cert este că cetăţenii sunt destul de nemulţumiţi şi consider că pe bună dreptate.

Referitor la serviciul public de salubrizare, am propus ca perioada de concesionare să fie redusă de la 10 ani plus posibilitatea de prelungire cu alţi 5 ani, la 6 ani cu posibilitatea de prelungire pe alţi 3 ani.

Motivaţia Primăriei a fost aceea că investiţiile firmei care va obţine concesiunea pot fi amortizate în 10 ani. Totuşi, potrivit normelor în vigoare, investiţiile de acest gen pot fi amortizate în 6 – 10 ani.

Consider că prin propunerea făcută ne încadrăm lejer în acest interval. În acelaşi timp, asigurăm un cadru propice performanţei, în sensul în care nu se instituie un monopol pe termen lung al unei firme, care ar putea să se blazeze şi să scape controlului o perioadă îndelungată.

Este bine ca din când în când, la intervale cât mai scurte, să existe posibilitatea unor noi competiţii, prin care să se îmbunătăţească semnificativ calitatea serviciilor publice.

În acelaşi timp, dacă se pune problema amortizării investiţiilor, sper ca  reprezentanţii Primăriei să se asigure la momentul oportun că se vor realiza investiţii în utilaje performante şi puţin poluante”, a spus consilierul municipal Marin Lupaş.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Marin Lupaş, consilier local. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.