Ziarul electronic al arădenilor

Marin Lupaş: Administraţia locală să se ocupe de parcuri, nu de campanii electorale

comunicat presaConsilierul municipal independent Marin Lupaş este neplăcut surprins de reacţia Primăriei Arad faţă de solicitarea sa de a depune un proiect pe fonduri europene pentru un nou parc.

„Sunt consilier independent şi sunt preocupat de viaţa arădenilor, nu de câştigurile partidelor politice. Nu sunt în campanie electorală, înţeleg că domnul primar Falcă este, dar ar trebui să lase Primăria afară din jocurile politice. Poate ar fi cazul ca şi domnul primar Falcă să iasă din logica campaniilor electorale mincinoase, cel puţin când se află la Primărie.

Cu toţii ar trebui să ne simţim obligaţi să facem mai mult pentru Arad, proiecte importante şi durabile. Repet şi nu înţeleg de ce deranjează acest aspect, avem acum şansa de a face un parc pe fonduri europene, sunt bani disponibili exact pentru oraşe ca Aradul şi nu vreau să cred că administraţia locală este atât de iresponsabilă încât să rateze această şansă”, a declarat Lupaș.

„În rest, le recomand Primăriei Arad şi domnului primar Falcă să revină cu picioarele pe pământ: Aradul este departe de a fi singurul oraş care a realizat parcuri din fonduri europene: parcuri şi spaţii verzi au fost amenajate din fonduri europene şi în oraşe ca Oradea (unde în treacăt fie spus s-a mai construit şi un aqua-park modern), Ploiești sau Botoşani.

Să nu mai vorbesc de astfel de investiţii la ţară, în comune ca Vinga, aproape de Arad, şi multe altele în ţară. În plus, domnul primar trebuie să înţeleagă că un parc nou nu înseamnă amenajarea celor vechi, ci parcuri noi care să îmbogăţească Aradul. În fine, domnul primar trebuie să renunţe la acuzaţiile ridicole cu blocarea unor proiecte sau voturi împotrivă pe care nu le-am dat niciodată. Da, mă opun unor investiţii aberante cum sunt cele din Parcul Pădurice, unde un coş de gunoi a costat 2.900 de lei, o pergolă – 34.000 lei, o bancă – 4.300 lei.

Ar trebui să o facă şi domnul primar. Nu voi fi de acord cu parcări sub parcuri, care distrug de fapt parcul. Același lucru este valabil și pentru terenurile de sport. Sunt lucruri ştiute şi nu mai trebuie răstălmăcite”, mai subliniază consilierul.

Propunere sănătoasă pentru parcuri noi

„Este evident că toată această gălăgie nejustificată trebuie să acopere lipsa de acţiune pentru realizarea de noi parcuri. Eu totuşi insist : acum este momentul şi solicit Primăriei Arad să propună un proiect în acest sens. Cred că Primăria trebuie să facă administraţie, parcuri, nu campanii electorale.

Aş vrea acţiune, nu răspunsuri politicianiste, că eu nu sunt în campanie electorală. În plus, cred că domnul Falcă are şansa unui mandat în care să se ocupe de administraţie, nu de politică. Un bun gospodar investește în sănătate prin hectare de parcuri noi, nu în bănci și fântâni cu luminițe și muzicuță.

Am să propun să includem în Strategia de Sănătate să facem 2-3 parcuri noi acolo unde arădenii au nevoie, mă gândesc aici la cartierul Vlaicu și la zona Micălaca 100-200”, a concluzionat Marin Lupaş, consilier municipal independent.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de consilierul municipal independent Marin Lupaş. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *