Ziarul electronic al arădenilor

Mânz căzut în fântână, salvat de pompieri

VIDEO Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad au intervenit, luni, la Curtici, pentru salvarea unui mânz, care a căzut într-o fântână.

Un localnic din oraşul Curtici a mers cu o iapă şi un mânz la păscut în curtea unui vecin, iar la un moment dat mânzul a căzut într-o fântănă de aproximativ acoperită cu crengi uscate.

Conform pompierilor, fântâna era fără apă, iar animalul se afla la 6 metri adâncime.

Localnicii au încercat iniţial să scoată animalul, care era cu capul şi picioarele din faţă în sus, însă nu au reuşit şi au sunat la 112.

Pentru scoaterea mânzului au intervenit un echipaj deblocare-salvare, un echipaj descarcerare grea și 8 subofițeri. Unul dintre pompierii echipajului sosit de la Arad a coborât în puţ, a legat mânzul cu un cablu, animalul fiind apoi scos cu ajutorul unei macarale.

„Intervenţia pompierilor militari nu a fost una uşoară dar, folosindu-se de o macara şi ajutaţi şi de locuitori din oraş, inclusiv de proprietarul calului, pompierii au reuşit în cele din urmă să scoată patrupedul din fântână, salvându-l de la o moarte sigură. De menţionat că animalul nu a fost rănit, fiind doar speriat“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca.

Mânzul are răni uşoare şi a fost consultat la faţa locului de un medic veterinar.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.