Mansardarea, renovarea, modernizarea și dotarea clădirii Grădiniței Gosen

Publicat de actualitati-arad in 25 Feb, 2015 | Parerea ta

Gradinita GOSENAsociația Creștină de Caritate Gosen a anunţat, în cadrul conferinței de presă de luni, 23 februarie 2015, finalizarea proiectului „Mansardarea, renovarea, modernizarea și dotarea clădirii Grădiniței GOSEN, Calea Aurel Vlaicu nr. 121-125, Arad”.

La conferință au participat toate părțile implicate în proiect care au subliniat importanța acestei investiții și modul în care proiectul contribuie la dezvoltarea serviciilor sociale din Arad. Din partea beneficiarului a fost prezent Emanuel Micurescu, manager de proiect, din partea proiectantului a participat arh. Gheorghe Seculici, iar firma de consultanță C&C Grup a fost reprezentată de Carla Sandu și Cleopatra Negoi.

“Acest proiect a fost început încă din 1992 din dorința de a da valoare unei clădiri în care a funcționat până atunci o importantă fabrică din Arad. Am pus mult suflet și sunt deosebit de mulțumit de cum arată astăzi această investiție atât de necesară pentru arădeni”, a declarat arh. Gheorghe Seculici, inițiatorul acțiunii și cel care a coordonat proiectarea investiției.

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea serviciilor sociale oferite de Asociația Creștină de Caritate Gosen în vederea promovării incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile din județul Arad și județele limitrofe.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost

Dezvoltarea infrastructurii sociale locale prin reabilitarea, modernizarea şi extinderea Grădiniţei Gosen, în vederea creării condiţiilor necesare pentru dezvoltarea fizică şi psihică armonioasă şi integrării eficiente în viaţa şcolară şi socială a copiilor provenind din medii socio-economice defavorizate

Diversificarea serviciilor cu caracter social oferite de Asociaţia Creştină de Caritate Gosen prin crearea unui spaţiu corespunzător pentru recuperarea şi integrarea în societate a minorilor afectaţi de tulburări din spectrul autismului sau de Sindromul Down.

Rezultate obţinute la finalizarea proiectului sunt:

Reabilitarea, extinderea şi modernizarea clădirii grădiniţei P+2+M;

Dotarea spaţiilor administrative şi a grădiniţei cu aparatură IT, aparatură audiovizual şi echipamente sportive;

Dezvoltarea infrastructurii sociale locale prin reabilitarea clădiri utilizate în scop social;

Diversificarea serviciilor cu caracter social furnizate de asociaţie prin înfiinţarea unei grupe pentru un număr de 10 copii bolnavi de autism şi 5 copii cu Sindrom Down;

Creşterea capacităţii grădiniţei de asistare a copiilor provenind din familii nevoiaşe;

Creşterea cu peste 30% a numărului de copii care frecventează cursurile grădiniţei (de la 65 la 95);

Crearea a 4 noi locuri de muncă;

Asigurarea informării şi publicităţii pentru proiect prin difuzarea de comunicate de presă, amplasarea de panouri informative şi aplicare de autocolante inscripţionate pe dotările achiziţionate.

Valoarea totală a proiectului a fost de 3.498.609,76 lei (inclusiv TVA) din care finanțare nerambursabilă 2.766.079,45 lei (inclusiv TVA).

Proiectul s-a derulat în Regiunea Vest și a fost gestionat de către Autoritatea de Management pentru Regio – Programul Operaţional Regional 2007-2013 – Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, Tel.: 037-211.14.09 și de către Organismul Intermediar pentru Regio – Programul Operaţional Regional 2007-2013 – Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest Timișoara, Tel/fax: 0256-49.19.23, 0256-49.19.81.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de CCIA Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare