Ziarul electronic al arădenilor

Mâncare de țelină

Ingrediente:

o țelină mare, două rădăcini de pătrunjel, 2 morcovi, o ceapă, 250 ml suc de roșii, verdeață, sare, ulei

Mod de preparare:

Se spală bine sub jet de apă rece tot zarzavatul și se curăță. Țelina se taie cubulețe, pătrunjelul și morcovii, rondele, ceapa solzișori.

Se pun într-un vas uns cu două linguri de ulei, se amestecă cu sucul de roșii și sarea. Peste legume se toarna 200 ml apă clocotită. Se dă vasul la cuptor și se lasă să fiarbă înăbușit, la foc mic, peste 30 minute.

Când este aproape gata se adaugă și frunze de țelină și pătrunjel tocate. În cazul în care nu aveți verdeață proaspătă, se poate pune verdeață uscată, pătrunjel și busuioc.

sursa: bucataras.ro

 

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.