Ziarul electronic al arădenilor

Mâncare de roșii cu ciuperci

Ingrediente:

8-9 roșii

o ceapă alba medie

un borcan de ciupeci

o legătura de pătrunjel

câțiva căței de usturoi (4-5)

două crenguțe de cimbru verde

sare, piper

4-5 linguri ulei

Mod de preparare:

Roșiile se spală și le curăță de coajă și cotoare. Se taiem cuburi. Se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt. Firele de pătrunjel și cimbru spălate, se pun la scurs. Usturoiul curățat se toacă.

Într-o tigaie se pune ulei la încins. Se adaugă ceapa și 2 căței de usturoi, o crenguță de cimbru care se scoate după un minut. Se lasă să se înmoaie ceapa, se adaugă roșiile, sare, piper după gust. Se lasă cca. 10 minute la foc mic, timp în care se mai amestecă. Se adaugă ciupercile, se mai lasă 10 minute, să scadă. La final se  pune pătrunjelul tocat, cimbru și restul de usturoi. Se potrivește de sare și piper (dacă mai este nevoie).

Se servește cu mămăliguța caldă.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.