Ziarul electronic al arădenilor

Mâncare de legume la cuptor

Ingrediente:

două cepe

300 gr. suc de roşii

un morcov

un kg. legume congelate (conopidă, broccoli, morcovi)

puţin ulei

4-5 linguri orez

o linguriţă de mărar uscat

sare, piper

Mod de preparare:

Legumele congelate se lasă la decongelat. Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt. Morcovul se curăţă şi se taie rondele. Într-o tigaie se încinge uleiul şi se înăbuşă ceapa.

Se adaugă morcovul. Se adaugă sucul de roşii şi se lasă să dea câteva clocote. Se adaugă legumele decongelate şi se acoperă cu apa. Când încep să fiarbă se condimentează cu sare şi piper după gust, se pune şi mărarul uscat.

Se spală orezul şi se pune în mâncare. Se lasă să fiarbă cam 5 minute, apoi se pune într-un vas de yena. Se dă la cuptorul preîncălzit şi se lasă până când toate legumele sunt bine pătrunse şi zeama a scăzut.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.