Mămăligă în straturi

Publicat de actualitati-arad in 07 Mar, 2016 | Parerea ta

Ingrediente:

300 g mălai extra

250 g telemea de oi

250 g costiță (șuncă)

50 g unt

50 g smântână

1-2 peperoni

2-3 lingurițe ketchup

câteva fire de pătrunjel

sare, piper

Mod de preparare:

Se face întâi o mămăligă nu prea vârtoasă, din mălai, 1,5 litri de apă și puțină sare. Se taie costița feliuțe foarte subțiri sau cubulețe și se călește puțin într-o tigaie antiaderentă. Se unge un vas de sticlă termorezistentă, mai înalt, cu puțin unt, se pune un strat nu prea gros de mămăliguță, jumătate din cantitatea de costiță, din nou mămaliguță, jumătate din telemea rasă, costiță rămasă și se încheie cu restul de mămăliguță.

Fiecare strat de mămăligă se întinde bine cu o spatulă udă și din loc în loc se mai strecoară câte un cub de unt. Deasupra se presară restul de telemea, peperoni tăiați feliuțe subțiri, restul de unt și se dă vasul la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 20 de minute.

La servire se decorează cu pătrunjel, câte o linguriță de smântână și câteva picături de ketchup.

sursa: bucatatras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

Captcha Captcha Reload

apiland.ro

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Site-ul apare in Directorul Kappa Stiri Ziare