Mallul Galleria din Arad, vândut la americani

Publicat de actualitati-arad in 03 Sep, 2015 | Parerea ta


GalleriaArad_7Dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Centre (GTC), al cărui acţionar majoritar este gigantul american Lone Star, a semnat recent un acord preliminar de vânzare a mallului Galleria Arad, afectat de un grad mare de neocupare, potrivit ultimului raport financiar al companiei.

GTC a fost lovită puternic în iunie după plecarea Cora din Galleria Arad, care a lăsat un gol greu de înlocuit.

„Grupul a fost forţat să închirieze Galleria Arad în pierdere, din momentul deschiderii mallului şi până acum, din cauza degradării situaţiei macroeconomice şi a scăderii venitului disponibil, situaţie care a condus la reducerea chiriilor“, se precizează în documentul citat.

Valoarea mallurilor Galleria Arad şi Piatra Neamţ, singurele active de retail pe care dezvoltatorul le mai deţine în România, a scăzut în prima jumătate a anului cu 15% până la 7,2 mil. euro, comparativ cu valoarea raportată la sfârşitul lui 2014.

Scăderea este pusă pe seama deprecierii valorii Galleria Arad cu 1,3 mil. euro, potrivit raportului financiar al GTC. Gradul de neocupare al celor două malluri a ajuns la 65%, iar nivelul chiriilor practicate este de 4,7 euro/mp. În primul semestru, veniturile generate de cele două malluri au scăzut cu 13,5% până la 1,6 mil. euro.

GTC şi-a restructurat creditele de la BERD, accesate pentru dezvoltarea mallurilor Galleria Arad şi Piatra Neamţ, mişcare care îi permite acum să continue procesul de „curăţare“ a activelor neperformante, categorie din care fac parte şi cele două proiecte.

sursa: capital.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare