Ziarul electronic al arădenilor

Mai mulți pictori din Lipova expun la Consiliul Județean Arad

1La etajul I al Consiliului Județean Arad este deschisă expoziția colectivă de pictură, semnată de cunoscuții pictori din orașul Lipova: Lenuța Buha, Partenie Crișan, Maria Drăgan, Ioan Dubeștean și Mariana Ștefănescu.

De asemenea, sunt expuse pentru public lucrări din colecția Costescu-Varga, ce aparțin patrimoniului Muzeului Orașului Lipova/Complexul Muzeal Arad.

După expoziția colectivă de la Muzeul Orașului Lipova, din septembrie a.c., pictorii lipovani sunt din nou prezenți, de astă dată pe simezele expoziției de la CJA.

Temele propuse pentru acest eveniment sunt: peisajul urban european – surprins de pictorul Ioan Dubeștean, peisajele de pe Valea Mureșului (Maria Drăgan, Mariana Ștefănescu), portretul (Partenie Crișan). Un loc aparte în expoziție ocupă pânzele semnate de artistul Vasile Varga, care a surprins în peisajele sale, Mureșul și orașul Lipova.

„Invit arădenii să admire lucrările expuse la Consiliul Judeţean Arad. Sunt lucrări deosebite, cu o certă valoare artistică, realizate de pictori consacraţi din Lipova. În preajma sărbătorilor de iarnă avem nevoie de linişte, pace sufletească, răbdare şi generozitate şi sunt convinsă că aceste lucrări vor ajunge la sufletul arădenilor care vor călca pragul expoziţiei”,  a declarat Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Curatorul expoziției este Corina Dubeștean-Ianotă, muzeograf la Complexul Muzeal Arad și cea care a inițiat inființarea la Lipova a Asociației Culturale Marilina Bocu, asociație ce reunește artiști și oameni de cultură lipovani.

Expoziția, realizată cu sprijinul Consiliului Județean Arad, este deschisă publicului pe parcursul sărbătorilor de iarnă, de luni până vineri, între orele 9.00 – 17.00, până în data de 15 ianuarie 2017.

Intrarea este liberă.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *