Mai multe pensionare din Arad se întorc în băncile scolii. VEZI de ce

Publicat de actualitati-arad in 20 Mar, 2013 | Parerea ta

61290533Aproape 60 de arădence, printre care și pensionare, s-au înscris la un curs inedit, pentru a obține un certificat de calificare recunoscut în toată Europa.

Cursantele vor să devină bone cu diplomă, pentru care vor urma un curs de zece săptămâni organizat, în premieră în județ, de o fundație, în colaborare cu Ministerul Muncii.

Organizatorii spun că la înscrieri au fost acceptate și șase pensionare, care au cel mult 64 de ani, însă toate sunt sănătoase și gata să se îngrijească și de copiii altora, nu doar de nepoți.

„Școala bonelor” este gratuită, fiind finanțată printr-un program european, ceea ce le-a încurajat pe femei să-și aleagă această meserie, care are căutare mare în rândul cuplurilor de tineri din Germania, Franța, Italia sau Spania.

Aceste țări sunt ținta celor mai multe dintre cursante, care speră că diploma le va crea un avantaj în fața competitoarelor.

„Viitoarele bone calificate vor învăța despre dezvoltarea fizică a copilului, disciplinarea pozitivă, gestionarea emoțiilor copiilor, gestionarea situațiilor de criză, dar și despre alimentația adecvată vârstelor copilului, rolul jocului în dezvoltarea acestuia și, foarte important pentru o bonă profesionistă, tehnici de acordare a primului-ajutor”, a declarat Angelica Stana, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

Cursul va fi organizat în municipiul Arad și câteva localități din județ, respectiv Nădlac, Sântana și Buteni. Arădencele înscrise vor parcurge 120 de ore de teorie și 240 de ore de practică, care va fi ținută în școli și grădinițe, urmând ca la final cursantele să fie testate.

sursa: stirileprotv.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare