Magazin chinezesc din Arad, închis de ANAF

Publicat de actualitati-arad in 19 Mar, 2017 | Parerea ta

Un magazin chinezesc din municipiul Arad a fost închis de inspectorii ANAF, deoarece cumpărătorilor nu le-au fost eliberate bonuri fiscale.

În timpul unor controale, inspectorii ANAF au observat că nu sunt emise bonuri fiscale cumpărătorilor, astfel că au decis să suspende activitatea unității.

Magazinul chinezesc aflat în vizorul ANAF se află pe Calea Aurel Vlaicu, în zona Fortuna.

De câteva zile, pe ușa magazinului a fost afișat mesajul: „Activitate suspendată de Antifraudă – ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscal“.

De la 1 martie 2015 a intrat în vigoare procedura de sigilare a punctului de lucru al comerciantului dacă activitatea sa este suspendată de Fisc.

Pentru încălcarea obligațiilor menționate, inspectorii pot aplica amenzi cuprinse între 10.000 de lei și 15.000 de lei, însă dacă la punctele de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor există sume deținute fără a putea fi justificate prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, în registrul special sau prin chitanțe, banii se confiscă, caz în care amenzile se situează între 2.000 lei și 4.000 lei.

La data suspendării, unitatea este sigilată de echipa de control și se afișează la loc vizibil un anunț cu textul „Activitate suspendată de Antifraudă – ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscal“, iar pe durata măsurii, respectiva locație rămâne sigilată.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare