Ziarul electronic al arădenilor

Lupaș solicită scutiri de la impozit pentru cei care își reabilitează fațadele

comunicat presaConsilierul local Marin Lupaş crede că Aradul are nevoie de reguli clare care să schimbe în bine aspectul oraşului.

În acest sens, hotărârea cu privire la faţadele clădirilor istorice este importantă, dar nu şi suficientă. Marin Lupaş solicită ca arădenii care îşi renovează imobilele să fie scutiţi de impozite pe perioada rambursării sumelor de bani împrumutate.

„Dacă ne gândim să majorăm cu 500% impozitul pentru cei care nu îşi renovează clădirile, trebuie să îi ajutăm pe cei care o fac şi care contribuie la înfrumuseţarea oraşului”, a spus consilierul.

Pentru un oraş frumos, Marin Lupaş îi solicită primarului Gheorghe Falcă să-și îndeplinească responsabilitățile la care îl obligă Legea 185/2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate și Ordonanţa de Urgenţă 108 din 11 decembrie 2013, care obliga Primăria să intre în legalitate.

„Standardele stabilite pentru clădirile istorice sunt bune, mai bine mai târziu decât niciodată. Plimbările pe Corso sunt mult mai plăcute când nu suntem opriți la fiecare 20 de metri de semnul «Atenție cad ornamente».

Abordarea administrației domnului Falcă este însă ciudată. Când am ridicat problema afișajului ilegal din Arad în urmă cu exact un an, Poliția Locală mi-a răspuns că nu are un Regulament aprobat de multă vreme, efectul fiind acela că nu pot aplica sancțiuni și nu pot face efectiv ceva împotriva murdăririi orașului.

La 1 octombrie 2015 a expirat și termenul până la care mai puteau funcționa mijloacele de publicitate autorizate până la data intrării în vigoare a Legii nr. 185/2013, dar care prin amplasament şi caracteristici nu se încadrează în categoria de mijloace de publicitate admise de regulamentul local de publicitate sau nu respectă prevederile legii.

În fața tuturor evidențelor, Gheorghe Falcă a fugit de responsailitate sau a ignorat obligațiile sale legale. Mai mult, Primăria Arad sau instituţii subordonate practică afişajul ilegal care murdăreşte centrul oraşului. Eu privesc cu suspiciune aceste bune intenţii exprimate înainte de alegeri! Timp de 12 ani Aradul s-a degradat sub ochii acestui primar! Regulament are și Strada Mețianu de vreo 4 ani, iar rezultatul se vede: o harababură de semne, de culori și stiluri.

Trebuie să existe şi voinţa aplicării regulamentelor. Ni se spune că se crează `responsabilitate când vine vorba de ce avem mai de valoare în oraş`, dar în ultimul deceniu același Falcă a permis distrugerea sau a contribuit chiar el la dărâmarea a ce era prețuit de arădeni, de la stadioane și Ștrand la spații verzi” , spune Marin Lupaș.

Preocuparea pentru un oraş frumos este o componentă importantă a programului propus de candidatul independent Marin Lupaş pentru Primăria Arad şi Consiliul Local Municipal.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Marin Lupaş, consilier municipal. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *