Ziarul electronic al arădenilor

Lupaș: „Pistele pentru biciclete au costat aproape 5 milioane de euro, dar nu pot fi folosite“

Consilierul municipal independent Marin Lupaș consideră că una dintre marile investiții ale administrației Falcă reprezintă un eșec.

Nu doar că pistele pentru bicicliști nu sunt funcționale, dar există riscul de a nu putea fi recepționate și folosite corespunzător.

„Pistele de biciclete încă nu au fost recepționate, lucru ce stârnește îngrijorarea pentru toți. După ce ne-au dat asigurări că totul este în regulă, iar viceprimarul chiar ne-a spus că până la sfârșitul anului trecut va fi încheiat proiectul, iată că suntem în februarie 2017 și tot nu s-a făcut recepția lucrărilor.

Cred că există un motiv bine întemeiat pentru care nu se face recepția: pistele nu sunt conforme, potrivit legislației rutiere. Asta înseamnă că nu pot fi recepționate și nu pot fi folosite”, atenționează consilierul Lupaș.

„Surse din cadrul Primăriei chiar spun că se vor aloca bani din bugetul local, milioane de lei, în anii aceștia, pentru repararea sau remodelarea acestor piste de biciclete. De ce ar fi reparate sau remodelate dacă ele ar fi în regulă, așa cum declara de multe ori primarul Falcă?

Pentru a verifica aceste aspecte, voi solicita Municipalității copii după toate contractele și certificatele date proiectului de piste. Trebuie comparat ce a fost stabilit pe foaie cu ce există în realitate pe teren. Cred că este nevoie să analizăm această investiție, pentru care s-au cheltuit sume foarte mari de bani și să vedem în ce stadiu se află cu adevărat.

Cred că ne dorim cu toții un Arad sigur, șoferi, pietoni și bicicliști deopotrivă. Pentru asta trebuie ca pistele de biciclete dorite de mulți arădeni, momentan doar marcaje rutiere, să fie funcționale”, a declarat Marin Lupaș.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consilierul municipal independent Marin Lupaș. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *