Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE : Lupaș: Autorităţile locale trebuie să valorifice şansa realizării unor parcuri cu finanțare europeană

comunicat presaConsilierul municipal Marin Lupaș consideră incomplet topul făcut de Primărie pentru noua rundă de fonduri europene.

„Am spus încă de anul trecut că avem şansa atragerii de fonduri europene pentru realizarea unor parcuri şi că putem atrage fonduri europene care să completeze fondurile pentru proiectul de regenerare urbană.

Din păcate, pare să se confirme temerea de atunci: constat cu îngrijorare că administraţia Falcă nu consideră o prioritate atragerea de fonduri pentru parcuri.

Consider că aceasta este şansa Aradului de a construi noi parcuri, în cadrul Axei prioritare care finanţează reconversia unor spaţii din municipii în parcuri. Aradul poate cu greu suporta investiţii de milioane de euro din fonduri proprii pentru un parc, de aceea cred că această şansă nu poate fi ratată şi cer autorităţilor locale să depună proiecte în acest sens.

Sunt de acord că Aradul are nevoie de terenuri de sport, noi poduri peste Mureş şi de schimbarea tramvaielor. Dar cred că şi parcurile trebuie să fie o prioritate, care oferă spaţii de agrement, un mediu sănătos şi un aspect agreabil pentru oraşul nostru”, a spus Marin Lupaș.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de consilierul municipal Marin Lupaș. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE   

Reacția Primăriei Municipiului Arad

Ca urmare a afirmatiilor facute de domnul consilier municipal Marin Lupas, cu privire la realizarea unor parcuri cu finantare europeana, ne bucuram ca avem ocazia sa readucem aminte ca: suntem singurul oras care a realizat un parc cu bani europeni, Parcul Padurice, investitie ce a prevazut, amenajări peisagistice (plantări suprafeţe de gazon, arbuşti, flori, alei, etc), dotarea cu instalaţii de irigat şi iluminat cu surse alternative, amplasarea de mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, cişmea de apă, ceas), amplasarea de toalete ecologice, iar membrii PSD au votat impotriva.

Noi suntem administratia care a realizat parcuri noi in Arad, Caius Iacob, Tudor Arghezii, etc.

Tot pentru aducere aminte precizam faptul ca primaria a dorit sa modernizeze parcurile de pe faleza Mures cu bani europeni, unde atat domnul Lupas cat si PSD-ul au fost impotriva, iar prefectul Aradului sub comanda domnului Caprar a atacat hotararea in contencios administrativ, facand ca administratia aradeana sa se afle in imposibilitatea de a depune la timp proiectul si a primi finantare europeana.

Tot pentru informare publica, in primele 3 proiecte de atragere  de fonduri europene, vom realiza un Complex sportiv cu zona de agrement, in apropierea strazii Marului (caramidarie), unde la fel domnul Lupas si PSD au votat impotriva.

Eforturile pe care le-a depus administratia locala, au fost apreciate la nivel european, astfel ca Aradul s-a calificat in cursa pentru titlul de Capitală Verde a Europei 2018.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Primăriei Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *