Ziarul electronic al arădenilor

Lucrări de igienizare la Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad

Clădirea în care funcționează Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Clinic  Județean de Urgență Arad a fost recent igienizată, aici având loc lucrări de zugrăvire și vopsire, iar pe jos a fost montat linoleum antibacterian medical. Banii pentru lucrări au provenit atât din sponsorizări cât și din surse proprii ale spitalului.

„De curând s-au finalizat lucrările de igienizare ceea ce ne bucură nespus de mult. Aceste lucrări au fost binevenite atât pentru noi, cadrele medicale, cât și pentru pacienții care ne calcă pragul. Au fost igienizate atât cabinetele și sălile de consultații cât și holurile și grupurile sanitare”, a declarat, dr. Cincă Paraschiva, medic coordonator Dispensar TBC.

Asistentul șef, Marius Ionaș a declarat că „pentru noi, cadrele medicale, confortul pacientului este prioritar, tocmai de aceea lucrările de igienizare recent încheiate  sunt bine primite și le considerăm drept o mare realizare. De această investiție beneficiază atât pacienții cât și noi, personalul medical. Pe această cale le mulțumim tuturor celor implicați, oameni cu suflete pentru suflete…”

În prezent se lucrează la o sală de consultații pentru copii cu circuite medicale distincte față de bolnavii cu tuberculoză.

„Ne bucurăm că am putut realiza aceste lucrări la nivel de Dispensar TBC  atât din surse proprii cât și cu ajutorul sponsorilor. Mai mult decât atât, am reușit să găsim o soluție pentru a amenaja, în cadrul dispensarului, o sală pentru consultații copii, prevăzută cu circuite medicale diferite de cele ale bolnavilor de tuberculoză. Pe viitor ne dorim să reabilităm fațada și subsolul clădirii și să dotăm dispensarul cu aparatura necesară. Mulțumim și Primăriei Arad, care realizează investiții în clădirile care aparțin de municipalitate”, a declarat ec. Carmen Lucuța, manager Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Dispensarul din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad este singura unitate medicală din județul nostru care  asigură atât consultații de specialitate dar și consilierea pacienților  bolnavi de tuberculoză. De asemenea tot Dispensarul TBC este cel care monitorizează și evaluează periodic, arădenii diagnosticați cu tuberculoză.

Zilnic aproximativ 70 de persoane trec pragul unității medicale.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.