Ziarul electronic al arădenilor

LPF a modificat clasamentul Ligii I

minge-de-fotbalLiga Profesionistă de Fotbal a modificat pe site-ul oficial, vineri, clasamentul Ligii I, după ce Comisia de Recurs a decis păstrarea penalizării cu 24 de puncte a clubului CFR Cluj, astfel încât gruparea ardeleană ocupă ultima poziţie în ierarhie, cu 10 puncte.

Comisia de Recurs a FRF a respins, joi, memoriul grupării CFR Cluj menţinând sancţiunea cu 24 de puncte de penalizare dictată de Comisia de Disciplină ca urmare a neachitării datoriilor către cinci foşti jucători.

Conducerea clubului ardelean a atacat sancţiunea disciplinară, însă membrii Comisiei de Recurs au respins ca nefondate cererile în litigiile cu fotbaliştii Daniel Stana, Laszlo Sepsi, Claudiu Voiculeţ, Ioan Hora şi Vasile Maftei.

Comisia a respins ca inadmisibile şi recursurile făcute de CFR Cluj în litigiile cu Damjan Djokovici, Liviu Ganea şi Felice Piccolo, în urma cărora gruparea ardeleană fusese sancţionată cu câte 7.000 lei penalitate sportivă.

Având în vedere decizia Comisiei de Recurs, CFR Cluj îşi mai poate recupera cele 24 de puncte doar în urma unui proces la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

La 4 februarie, Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat CFR Cluj pentru neexecutarea hotărârilor Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor (CNSL), în speţă neachitarea datoriilor către cinci fotbalişti, cu interzicerea dreptului de a transfera sau legitima jucători în calitate de club cesionar şi scăderea a câte patru puncte pentru fiecare dosar, în total 24 de puncte.

Cei cinci jucători sunt Daniel Stana, Laszlo Sepsi, Claudiu Voiculeţ, Ioan Hora şi Vasile Maftei, cu menţiunea că ultimul a avut două dosare deschise la CNSL.

În cazul în care decizia rămâne definitivă, formaţia ardeleană ajunge pe ultimul loc în clasamentul Ligii I.

CFR Cluj ocupa locul 2 în clasamentul Ligii I la finalul turului, cu 34 de puncte.

Tot la 4 februarie, Tribunalul Specializat Cluj a admis cererea societăţii care administrează clubul CFR Cluj de deschidere a procedurii generale a insolvenţei, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 8 mai.

În urma deciziilor Comisiilor de Disciplină şi Recurs, clasamentul Ligii I este următorul:

 1. Steaua Bucureşti
 2. Petrolul Ploieşti
 3. Astra Giurgiu
 4. ASA Târgu Mureş
 5. CS Universitatea Craiova
 6. FC Botoşani
 7. Dinamo Bucureşti
 8. FC Viitorul
 9. FC Braşov
 10. Universitatea Cluj
 11. Pandurii Târgu Jiu
 12. Gaz Metan Mediaş
 13. Concordia Chiajna
 14. Ceahlăul Piatra Neamţ
 15. CSMS Iaşi
 16. Oţelul Galaţi
 17. Rapid Bucureşti
 18. CFR Cluj.
Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.