Lotul I al autostrăzii Nădlac-Arad, fără termen de finalizare

Publicat de actualitati-arad in 11 Mar, 2013 | Parerea ta

autostradaAutostrada Nădlac-Arad ar fi trebuit să fie deschisă circulaţiei peste o lună, conform contractelor semnate cu firmele care au preluat lucrările, însă tronsonul cuprins între graniţă şi Pecica este abandonat de câteva luni.

După ce contractul cu Romstrade a fost reziliat, din cauza suspiciunilor de fraudă, pe primii 22 de kilometri ai autostrăzii nu s-a mai lucrat deloc. Nici oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) nu s-au grăbit să organizeze licitaţia pentru desemnarea unui alt constructor.

Înainte ca lucrarea să fie încredinţată altei firme, CNADNR vrea să afle cât la sută din contractul cu Romstrade a fost executat şi dacă au fost respectate normele de calitate. Astfel, abia a fost anunţată lansarea procedurii de desemnare a unui consultant, care presupune organizarea unei licitaţii de achizitie a unor servicii de expertizare tehnică.

După desemnare, firma va avea 30 de zile pentru finalizarea expertizei, iar ulterior va fi organizată licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de execuţie. Asta înseamnă că şantierul va mai rămâne în hibernare câteva luni, cel mai probabil până la mijlocul verii, dacă nu vor exista contestaţii la licitaţii.

Până atunci, ar putea fi finalizat tronsonul II al autostrăzii, cuprins între Pecica şi Arad, cu o lungime de aproape 17 kilometri. Aici, conform CNADNR, au fost realizate 80 la sută din lucrări, iar drumul de mare viteză ar putea fi deschis în august.

Reprezentanţii CNADNR nu pot avansa niciun termen pentru lotul I al autostrăzii, afirmând că acesta ar trebui să fie finalizat „undeva în 2014”, adică cu o întârziere de aproximativ un an, având în vedere că se estimează că doar 30 la sută din lucrări au fost executate înainte de izbucnirea scandalului „Romstrade”.

sursa: stirileprotv.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare