Locuri de muncă în ţară şi străinătate, la EDU2JOB

Publicat de actualitati-arad in 07 May, 2014 | Parerea ta

expo aradPeste 20.000 de locuri de muncă în ţară şi străinătate, dar şi ofertele universităţilor din România şi din alte țări, vor fi prezentate, vineri şi sâmbătă, la prima ediţie a Târgului EDU2JOB, organizat la Complexul Expo Arad.

Organizatorii au spus că prin acest eveniment se dorește realizarea unei conjuncţii între oferte optime şi diversificate de pregătire profesională a tinerilor, respectiv oferta locurilor de muncă din partea unor mari angajatori, sau firme de recrutare din Vestul României.

La acest târg vor fi prezentate oferte ale companiilor naţionale şi multinaţionale, companii de recrutare, bănci, firme de consultanţă şi de asigurări, care vor pune la dispoziția vizitatorilor peste 2.500 de locuri de muncă în țară și 18.000 în străinătate.

La capitolul educație, cei interesați vor găsi oferte din cadrul universităţilor din Arad, Timiş şi Cluj, împreună cu ofertele universităţilor şi liceelor de elită din Europa.

„EDU2JOB sperăm să aibă un impact deosebit asupra mediului economic general, consolidând puterea județului nostru, atunci când vorbim de contribuția la întregul sistem național”, a declarat Gheorghe Seculici, președintele CCIA Arad.

Totodată, Adrian S. Negrau, directorul CCIA, a spus că „întrunind actorii principali din cele două domenii complementare, educaţie şi locuri de muncă, vom reuşi să identificăm care sunt necesităţile clare de ambele părţi”.

Nicolae Pellegrinni, inspector şcolar general-adjunct al ISJ Arad, a afirmat că îşi doreşte ca odată cu acest târg să fie relansată oferta învăţământului profesional de stat, care, din această toamnă, va oferi elevilor burse guvernamentale de 200 de lei pe lună.

Târgul va fi vizitat, sâmbătă, și de președintele Traian Băsescu, care va participa și la o dezbatere pe teme economice și de educație.

Intrarea la târg va fi gratuită, iar organizatorii vor asigura transport gratuit cu autobuzul, din staţia de la Podgoria.

Târgul poate fi vizitat vineri, între orele 10.00-19.00, şi sâmbătă între orele 11.00-18.00.

Vineri, autobuzele vor pleca de la Podgoria la orele 11.00, 13.00, 15.00, 16.00, 17.00, 18.00, iar sâmbătă, plecările vor fi de la orele 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 16.00, 17.00.

Târgul EDU2Job este organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean – C.J.R.A.E., în parteneriat cu Consulatul Britanic şi Camera de Comerţ Italiană pentru România.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare