Lipova: Seminar dedicat celebrării Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice

Publicat de actualitati-arad in 30 Sep, 2015 | Parerea ta

Mircea CosorData de 1 octombrie a fost desemnată în 1991 drept „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice” de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, fiind dedicată omagierii şi respectării celor vârstnici.

Conform unei statistici ONU, pe mapamond, o persoană din zece are peste 60 de ani, iar generațiile în vârstă se măresc mai rapid decât alte grupe de vârstă din cadrul populației. În 2050, se estimează că o persoană din cinci va avea peste 60 de ani.

„Am considerat normal şi necesar să organizăm în acest an la Lipova un seminar, pentru a sărbători Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Este un bun prilej de a reaminti public cât de valoroşi sunt oamenii, indiferent de vârsta lor.

Ca social-democrat nu pot decât să mă bucure măsurile Guvernului Ponta de indexare succesivă a pensiilor, tăiate pe nedrept de cabinetul Boc. Sigur că problematica conexă persoanelor vârstnice este mult mai complexă, iar ministerul de resort are datoria de a crea condiţiile favorabile îmbătrânirii active şi susţinerii unui mod de viaţă autonom, prin asigurarea unor pensii decente, menţinerea lucrătorilor vârstnici pe piaţa muncii, acordarea unor servicii medicale, de îngrijire şi asistenţă socială echitabile şi de calitate, sprijinirea implicării în activităţi de voluntariat, crearea unui mediu de viaţă prietenos şi facilitarea accesului la utilizarea tehnologiilor informatice.

Avem cu toţii datoria să ne schimbăm atitudinile şi percepţiile faţă de persoana vârstnică şi să creăm acele punţi de solidaritate între generaţii, care să asigure păstrarea demnităţii umane pe tot parcursul vieţii”, afirmă Mircea Cosor, preşedintele organizaţiei judeţene de pensionari PSD Arad

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare