Ziarul electronic al arădenilor

Limbă de porc cu sos de maioneză

Ingrediente:

4 limbi proaspete de porc

sare și piper alb după gust

zeama de la jumătate de lămâie

pt sos:

un gălbenuș de ou

un vârf de linguriță de muștar

o ceașcă de ulei

smântână sau iaurt gras

sare

o ceapă roșie

3 căței de usturoi

o mână de pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Limbile de porc se spală și se fierb în apă până devin moi, iar furculița intră cu ușurință în ele. Se face o maioneză din gălbenuș, muștar și ulei. Se adaugă la urma iaurt gras sau smântâna atât cât dorim și cât vrem să subțiem maioneza. Se adaugă sare după gust, usturoiul zdrobit, ceapa tăiată peștișor și pătrunjelul tocat fin. Se amestecă ingredientele pentru sos.

După ce carnea a fiert, se scoate câte o bucată de limbă și se curăță toată partea albicioasă cu lama cuțitului. Se curăță limba și în partea inferioară de surplusul de carne (daca are) și pielițe. Se taie felii, se condimentează după gust cu sare și piper, se stropește cu zeama de lămâie pentru a nu se oxida și se amestecă toate ingredientele. Se așează bucățile de limbă de porc pe un platou, iar deasupra se pune sosul.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.