Licitație „specială“, la Fiscul din Arad

Publicat de actualitati-arad in 08 Mar, 2013 | Parerea ta

P1000651În cadrul procedurii de recuperare a datoriilor pe care contribuabilii le înregistrează la Fisc, la sediul Administraţiei Finanţelor Publice a municipiului Arad a fost derulată o licitaţie mai specială.

Conform demersurilor făcute de Serviciul colectare şi executare silită persoane fizice, s-a organizat licitaţia pentru valorificarea unui apartament cu 2 camere, situat în municipiul Arad – Subcetate.

Preţul de pornire al primei licitaţii a fost de 176.736 lei, dar nu au fost persoane interesate. Cea de-a doua licitaţie a avut preţul de pornire de 132.552 lei, dar şi de această nu au ofertanţi.

La licitaţia a treia, preţul de pornire a fost de 88.368 lei (respectiv cu 50% mai mic decât preţul de evaluare al imobilului cu care se începuse licitaţia întâi). Preţul atractiv a condus la înscrierea a 8 ofertanţi pentru imobilul în cauză. Licitaţia a început de la preţul de 105.000 lei, deoarece aceasta a fost suma cea mai mare pe care unul dintre ofertanţi a menţionat-o în oferta de cumpărare. Pasul licitaţiei s-a stabilit la 5.250 lei (5% din preţul de pornire).

Spre surprinderea inspectorilor fiscali, licitaţia avea să se deruleze într-un mod cu totul special, fiind parcurşi nu mai puţin de 18 paşi de licitare, suma finală la care imobilul a fost adjudecat fiind de 194.250 lei, aşadar peste suma la care apartamentul a fost evaluat şi cu care s-a început prima licitaţie, respectiv 176.736 lei.

„Este dovedit astfel faptul că nu întotdeauna este recomandată participarea cumpărătorilor doar la licitaţia a treia, sperând la un preţ redus“, au spus reprezentanții Administraţiei Finanţelor Publice a municipiului Arad.

Imobilul scos la licitație a fost achiziţionat prin Programul „Prima Casă“, dar beneficiarul nu a mai reuşit să-şi achite ratele, motiv pentru care s-a procedat la executare silită prin scoaterea bunului la vânzare prin licitaţie.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare