Licitația pentru reabilitarea Palatului Cultural va fi reluată

Publicat de actualitati-arad in 27 May, 2014 | Parerea ta

palat.cultural-300x225Procedura de achiziţie publică pentru desemnarea firmei care va executa lucrările de reabilitare a clădirii Palatului Cultural din Arad va fi reluată.

Conform reprezentanților Primăriei Arad, procedura va fi reluată deoarece au fost depuse contestații cu privire la câteva prevederi din documentația întocmită pentru licitație.

Pentru cea de-a doua licitație organizată pentru desemnarea firmei care va executa lucrările de reabilitare a clădirii Palatului Cultural, data limită pentru predarea ofertelor este 16 iunie.

Lucrările, care sunt prevăzute să înceapă în acest an, vor cuprinde reabilitarea faţadei principale şi a sălii de concert. În sala de concert, printre altele, vor fi consolidate zona scenei și pardoseala, vor fi făcute finisaje la tâmplărie, la vitralii şi la picturile murale, dar şi la holuri, scări, sala mică de concert şi subsol.

De asemenea, va fi montat un ascensor şi vor fi amenajate rampe pentru persoane cu dizabilităţi. Tot în cadrul proiectului de reabilitare se vor face lucrări parţiale la acoperişul clădirii, la faţada principală şi în curţile interioare. Proiectul mai prevede o instalaţie de iluminat arhitectural a clădirii.

„Valoarea estimată a contractului de lucrări este de 18,6 milioane de lei”  au menționat reprezentanții Primăriei.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni, iar finanţarea se va face din bugetul municipiului Arad.

Pornind de la necesitatea reabilitării clădirii Palatului Cultural, respectiv a zonei unde funcţioneză Filarmonica de Stat, municipiul Arad a achiziţionat încă din anul 2009, proiectul tehnic de execuţie, au mai informat reprezentanții municipalității.

Până acum, lucrările de reabilitare a clădirii Palatului Cultural au fost făcute etapizat şi au avut prioritate reparaţiile la acoperiş, turnul central şi aripile laterale ale turnului, iar odată cu demararea acestei proceduri de achiziţie vor fi reparate şi învelitoarea, faţada şi sala de concerte.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare