Ziarul electronic al arădenilor

Liceul „Atanasie Marienescu“ din Lipova va primi 15 calculatoare prin proiectul „Toată lumea intră în jocul educației IT”

Proiectul „Educația IT – calea spre cunoaștere și dezvoltare personală” a fost selectat printre cele câștigătoare.

Unitatea de învătământ dorește să utilizeze cele 15 calculatoare pe care le va primi pentru a răspunde nevoii de a pregăti noile generații în concordanță cu tendința globală de digitalizare.

Astfel, Liceul va înființa un Laborator al cunoașterii pentru a oferi elevilor experiențe de învățare, activități de inițiere în tehnologia informației sau de învățare interactivă a limbilor străine pentru elevii care provin din grupuri vulnerabile și condiții moderne de studiu individual în vederea pregătirii pentru olimpiade și concursuri școlare

În total, 23 de școli și licee, o bibliotecă, 8 ONG-uri și o instituție socială din 9 județe sunt beneficiarii celor 400 de calculatoare recondiționate donate de către Asociația Ateliere Fără Frontiere cu susținerea companiilor grupului Enel în România, pentru reducerea decalajului informatic în comunitățile defavorizate ale României.

Proiectul «Toată lumea intră în jocul educației IT» organizat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere și susținut de către companiile Enel în România a venit în sprijinul organizațiilor din comunitătile defavorizate din regiunile Banat, Dobrogea și Muntenia-Sud, care au nevoie de calculatoare pentru a desfășura proiecte de educație dedicate în special copiilor și tinerilor, dar nu dispun de mijloacele necesare achiziționării lor.

Cele 33 de proiecte premiate în cadrul concursului se adresează prioritar copiilor și tinerilor cu posibilități financiare reduse, cu risc de abandon școlar, cerințe educaționale speciale, instituționalizați, cu dizabilități sau alte vulnerabilități.

Lista completă a laureaților este disponibilă online, pe site-ul www.educlick.ro .

Beneficiarii au fost selectați în urma evaluării de către juriul format din reprezentanții companiilor grupului Enel în România, CSR Media, IBM, Techsoup România și ai Galei Societății Civile (The Institute).

În total, un număr estimat de 4.650 de copii și tineri și circa 220 de adulți și vârstnici (în cadrul proiectelor intergeneraționale) vor beneficia de cele 400 de echipamente IT complete oferită în această ediție.

„Proiectele de solidaritate digitală ating toate direcțiile pe care noi, la Ateliere Fără Frontiere, ne concentrăm eforturile: lupta împotriva risipei și a poluării prin colectarea echipamentelor informatice uzate din companii, inserția socio-profesională a persoanelor aflate în dificultate – care revalorizează aceste echipamente și le oferă o viață nouă, precum și reducerea decalajului digital prin sprijinirea proiectelor de educație și incluziune.

Mulțumim companiilor grupului Enel pentru sprijinul oferit, care ne-a permis atât colectarea cât și recondiționarea calculatoarelor și dotarea lor cu software licențiat; acum aceste calculatoare pot constitui o unealtă valoroasă în educarea și formarea celor peste 4.000 de copii și tineri care se vor bucura de ele”, a declarat Patrick Ouriaghli, Director Dezvoltare, Ateliere Fără Frontiere

Proiectul «Toată lumea intră în jocul educației IT» face parte din programul național de solidaritate digitală Educlick. Din 2009, Ateliere Fără Frontiere a donat prin acest program 10.000 de calculatoare către 2.000 instituții de invătămant și organizații nonprofit.

Astfel, 300.000 de copii și tineri defavorizați au primit o nouă sansă de a se integra mai ușor, de a avea acces la informație  și de a-și dezvoltă abilitătile digitale.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociația Ateliere Fără Frontiere. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.