Legume gratinate

Publicat de actualitati-arad in 10 Mar, 2016 | Parerea ta

Ingrediente:

6-7 cartofi

3 morcovi

câteva bucheţele de conopidă

3 căţei usturoi

30 ml ulei

300-350 ml lapte de soia

o lingură şi jumătate făină

sare, piper

nucşoară

pesmet

puţină margarină

Mod de preparare:

Se pun la fiert, în apă cu sare, cartofii tăiaţi cubuleţe şi morcovii felii. După 8 minute de la primul clocot se adaugă bucheţelele de conopidă.

Între timp, se pune într-un vas cu fund dublu uleiul amestecat cu făina şi se călesc două minute. Se adaugă treptat laptele de soia amestecând cu un tel. Se pune înapoi pe foc şi se amestecă până se îngroaşă. Se adaugă sare, piper şi căţeii de usturoi tocaţi.

Când intră furculiţa uşor în legume, se opreşte focul şi se scurge apa.

Se unge un vas termorezistent cu margarină, se aşează legumele şi se toarnă deasupra sosul.

Se rade puţină nucşoară, se presară o lingură/două de pesmet şi se dă vasul la cuptor, la foc mediu, până se rumeneşte uşor.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare