Ziarul electronic al arădenilor

Lecție de ecologie la Grădinița „Furnicuța“

img_6146GALERIE FOTO Peste 100 de copii de la Grădinița PP 10 „Furnicuța“ din cartierul Aurel Vlaicu din municipiul Arad au participat, luni, la o activitate de educație non-formală în cadrul căreia au învățat să recicleze deșeuri și să păstreze curat mediul înconjurător.

Activitățile au avut loc în cadrul unui proiect care a avut ca scop educația copiilor privind importanţa păstrării intacte a mediului înconjurător, educație care are efecte doar atunci când este începută de la cele mai fragede vârste.

„Prin aceste activități ne-am propus să îi invăţăm pe copii să se comporte civilizat în natură. Să nu ţipe în pădure, să nu arunce gunoaie pe străzi, în apele curgătoare, să nu încurajeze o atitudine negativă faţă de mediul înconjurător. Să nu rupă plantele ocrotite de natură. Să colecteze deșeurile în recipientele special amenajate lângă platformele de gunoi din oraș“, au spus organizatorii.

Preșcolarii au participat la ateliere de creație, realizând diferite obiecte din materiale reciclabile.

O altă activitate a proiectului a fost plantarea de semințe în recipiente din plastic, reciclabile, cu scopul de a-i încuraja pe aceștia să aibă grijă de mediul înconjurător și să colecteze selectiv deșeurile.

La finalul activităților, copiii au primit broşuri informative în care s-au tras semnale de alarmă cu privire la poluare, la efectele încălzirii globale, la necesitatare reciclării deşeurilor.

Proiectul „Ecologie şi creaţie, la Arad (EcoCreAR)” a fost finanțat de Consiliul Local Municipal Arad prin Centrul Cultural Municipal Arad și derulat de Asociația „Pro Fortuna“, prin programul „Proiecte pentru tineret, învățământ și recreative“. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Bimbo Party.

text&foto: actualitati-arad.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *