Lanț uman format din elevi pe marginea DN 7

Publicat de actualitati-arad in 24 Sep, 2012 | Parerea ta

GALERIE FOTO Aproximativ 400 de elevi au format, luni, un lanț uman, pe DN 7, în localitatea arădeană Vladimirescu, în cadrul unei acțiuni care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere, a consumului de droguri, a violenței domestice și a traficului de persoane.

Acțiunea elevilor, care s-a desfășurat în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității în România, a început la Şcoala generală din comuna Vladimirescu. Apoi, elevii, însoțiți de cadrele didactice și de autorități au s-au deplasat pe DN 7, unde au format un lanț uman. În timpul acțiunii, participanții la eveniment au afișat bannere cu mesaje împotriva consumului de droguri, a violenței domestice, precum pentru prevenirea accidentelor rutiere.

„Fii independent, nu dependent!“, „Stop violenţei domestice!“, „Drogurile îţi schimbă viaţa“, „Fii corect, trăieşte în siguranţă“, „Uniţi pentru viaţă“, „Stop traficului de persoane!“, „Stop accidentelor! Viaţa are prioritate!“, au fost mesajele afișate de elevi.

Autoritățile spun că DN 7 reprezintă unul dintre drumurile naționale pe care se înregistrează un trafic foarte mare, precum și numeroase accidente, soldate cu morți și răniți. „Suntem trecuţi pe DN 7 ca un sector de drum cu mare risc de accidente mortale. Avem cam 5-6 accidente, dintre care 4 mortale, pe an, pe această şosea. Este un trafic de peste 1.000-1.200 de vehicule mari şi mici, pe oră, care, pe lângă poluare, deranj, sunt un pericol pentru siguranţa circulaţiei, pentru viaţa oamenilor. Sper ca acest semnal de alarmă tras de elevi să fie benefic. (…) Copiii vor fi sensibilizaţi și în ceea ce priveşte prevenirea consumului de droguri, a furturilor, pentru că avem şi din acestea“, a declarat Ioan Crişan, primarul comunei Vladimirescu.

Conform polițiștilor, tronsonul de drum pe care a fost organizată acțiunea de luni a fost declarat punct negru pe harta rutieră a României. „Ne-am hotărât să derulăm această activitate în comuna Vladimirescu, pe DN7, din cauza faptului că, în ultima perioadă, traficul rutier foarte, foarte încărcat a generat foarte multe accidente rutiere, tragedii chiar. În 2010, acest tronson a fost declarat punct negru pe harta rutieră a României, cu un număr de 10 morţi pe kilometru. Pentru că pe acest tronson de drum s-a stabilit acest punct negru, am hotărât, împreună cu partenerii noştri din diverse domenii de activitate, să organizăm chiar aici Săptămâna Prevenirii Criminalităţii“, a afirmat comisar Cosmin Doda, şeful Poliţiei Comunale Vladimirescu.

Acțiunea la care au luat parte cei aproximativ 400 de elevi a durat aproximativ 30 de minute. Mulți dintre șoferii care au trecut prin zonă au claxonat, unii fiind nemulțumiți de faptul că se circula cu viteză redusă, iar alții pentru a saluta acțiunea școlarilor.

Pe durata organizării evenimentului, traficul pe DN 7 nu a fost întrerupt decât pentru scurte momente, în care elevii au traversat drumul.

La acțiune au participat elevi de la Şcoala Generală Vladimirescu, beneficiarii Centrulul de Reintegrare și Terapie Ocupaţionala Arad, de la Centrul de Plasament Oituz, voluntari de la Centrul Județean de Voluntariat, voluntari de la Crucea Roșie și SMURD.

text: actualitati-arad.ro

foto: actualitati-arad.ro&Sebastian Dehelean

AICI FOTO DE LA LANTUL UMAN FORMAT DE ELEVI

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare