Lansarea volumului Arad – Palatul Administrativ, monografie în imagini

Publicat de actualitati-arad in 26 Aug, 2015 | Parerea ta

foto lansare monografie 1Marți, 25 august, în cadrul Zilelor Aradului, a fost lansat, în prezența viceprimarului Bognar Levente, volumul Arad – Palatul Administrativ, monografie în imagini.

Volumul este unul de excepție, care urmărește istoria construcției Palatului Administrativ Arad, dar și a evoluției arhitectonice a centrului orașului Arad, începând cu sfârșitul secolului al XVIII-lea.

Putem descoperi în acest volum gravuri, imagini și descrieri ale fostei clădiri a primăriei Aradului, care fusese amplasată în actuala Piața Avram Iancu, ulterior fiind demolată; imagini cu centrul Aradului de altădată; proiectul original al actualului Palat Administrativ, creat de arhitectul Odon Lechner, și istoria modificărilor acestuia până la atingerea formei actuale a clădirii – deja emblematică pentru orașul nostru – primăriei Municipiului Arad.

Textele sunt semnate de istoricul Peter Puskel și de arhitectul Miloș Cristea, iar legendele fotografiilor poartă semnătura istoricului Horia Medeleanu.

De asemenea, albumul cuprinde o generoasă selecție de imagini, semnate de fotograful Florin Hornoiu, ce înfățișează exteriorul clădirii Palatului Administrativ, dar și fotografii ce suprind cadre din interiorul acesteia.

Editorul acestei lucrări este scriitorul Ioan Matiuț, iar Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad, a finanțat apariția acestui volum.

Zilele Aradului sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură și susțin candidatura Aradului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare