Ziarul electronic al arădenilor

„Labirintul Anticorupției“, la Arad

Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) şi Asociaţia Pro Democraţia vor organiza în zilele de 14 și 15 noiembrie a.c., un eveniment unic în municipiul Arad – Labirintul Anticorupţie, parte a proiectului internaţional „Plăteşte Zero pentru ce ţi se cuvine”, finanţat de Fundaţia Hanns Seidel România.

Activitățile vor debuta în ziua de 14 noiembrie a.c., începând cu ora 10.00, cu o masă rotundă, având ca temă „Prevenirea corupției – drumul către integritate” ce va avea loc la Instituția Prefectului – Județul Arad, Sala Rotondă.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai structurilor M.A.I. din jud. Arad și ai instituțiilor publice locale, implicate în lupta împotriva corupției. Cu această ocazie vor fi dezbătute subiecte ce vizează Strategia Națională Anticorupție (S.N.A.) 2016 – 2020, activitățile de prevenire a corupției desfășurate de către D.G.A., colaborarea cu ONG-urile, precum și prezentarea proiectului pilot „Etică și integritate organizațională în M.A.I.” și a Labirintului Anticorupție 2016.

Marți, 15 noiembrie a.c., proiectul va continua cu instalarea Labirintului Anticorupție, o metodă inedită de informare a cetăţenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupţie.

Astfel, în incinta Mall-ului Atrium din municipiul Arad, va fi amplasată o construcţie modulară de tip labirint care va oferi cetățenilor posibilitatea să-și consolideze cunoştinţele despre infracţiunile de corupţie şi să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza aceste fapte. Pentru verificarea cunoştinţelor proaspăt dobândite, vizitatorilor le va fi înmânat un chestionar la care vor putea răspunde identificând varianta corectă în Labirint. Cetăţenii vor primi, totodată, materiale informative şi promoţionale cu mesaje anticorupție

Proiectul Plăteşte zero pentru ce ţi se cuvine se află la a cincea ediţie, municipiul Arad fiind a șasea destinație în rândul celor 7 localități din țară, unde Labirintul anticorupție a fost instalat anul acesta, respectiv Suceava, Târgoviște, Giurgiu, Zalău, Miercurea Ciuc, Arad și Craiova.

Cu acest prilej, Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad îndeamnă cetăţenii să fie responsabili și să semnaleze deîndată orice faptă de corupție săvârșită de către personalul Ministerului Afacerilor Interne, la linia Telverde anticorupţie 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice rețea de telefonie.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Seriviciul Județean Anticorupție Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *