Judecătoare din Ineu, prinsă luând de mită

Publicat de actualitati-arad in 10 Jun, 2013 | Parerea ta

judeO judecătoare de la Judecătoria Ineu este audiată, luni, la sediul DNA Timişoara, pentru luare de mită în formă continuată, aceasta fiind suspectată că a cerut bani pentru a pronunţa o sentinţă favorabilă într-un proces de punere în posesie, afirmă surse din rândul anchetatorilor.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, judecătoarea Floriţa Boloş de la Judecătoria Ineu, din judeţul Arad, este cercetată pentru luare de mită în formă continuată.

Sursele citate au afirmat că judecătoarea ar fi trebuit să dea o sentinţă favorabilă într-un proces de punere în posesie, în schimbul unor sume de bani, iar procurorii DNA au primit o informaţie în acest sens şi au organizat un flagrant într-o parcare din Arad.

Judecătoarea s-a întâlnit de mai multe ori cu unul dintre investigatorii sub acoperire şi a primit de la acesta bani în două rânduri.

Conform surselor citate, prima oară ar fi primit 13.000 de lei, iar a doua oară, luni, ar fi primit suma de 5.500 de euro. Banii erau însemnaţi, iar întreaga operaţiune de luarea de mită a fost înregistrată.

În același dosar este cercetată și nora judecătoarei. Aceasta a fost dusă și ea la audieri la sediul DNA Timișoara. Nora Floriței Boloș e acuzată de complicitate la luare de mită.

Judecătoarea Boloș este unul dintre magistrații care a dat sentințele prin care a fost retrocedat un sat întreg din județul Arad, mai exact 8.700 de hectare de teren și pădure care includ toată localitatea Nadăș, inclusiv pământul pe care sunt biserica și cimitirul.

După obținerea retrocedării, noii proprietari s-au dus cu executorul judecătoresc să evacueze o parte din pământuri, existând tensiuni cu localnicii. Familia care a obținut terenurile a prezentat în instanță documente din care a rezultat că este moștenitoarea unui grof, Iosif Grosz, care a deținut importante proprietăți în zonă, în perioada interbelică.

Potrivit declarației de avere pe 2013, Florița Bolos are în proprietate o casă în Ineu de 100 mp, cumpărată cu credit la CEC în anul 2003, împreună cu soțul.

De asemenea, are 2 autoturisme cumpărate în leasing în anul 2008, un Ford Mondeo și un Renault Symbol.

Are datorii în bănci pentru mașini: 46.000 de euro, la care se adaugă împrumuturi la două bănci, în valoare de 50.000 de euro (unul de 20.000 și altul de 30.000).

Leasingurile expiră în 2013, respectiv în 2014. Iar creditele de 20.000 + 30.000 euro sunt scadente în 2018, respectiv în 2023.

În ceea ce privește veniturile, Florița Bolos a câștigat din salariul de judecător în 2012: 94.081 lei, iar fiul a adus în casă 14.400 de lei. Soțul nu figurează în declarația de avere.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare