Ziarul electronic al arădenilor

Jocurile Naționale Special Olympics România, la Arad

comunicat-presa-11-300x218Fundația Special Olympics din România în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad și Consiliul Județean Arad organizează, în perioada 27 mai – 29 mai, cel mai mare eveniment sportiv din 2016 pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale – Jocurile Naționale Special Olympics România.

La eveniment și-au anunțat prezența 300 de sportivi cu dizabilități intelectuale de la asociații, organizații și școli speciale din toată țara, un total de 62 de delegații din România și din Ungaria.

Aceștia vor concura la competiții sportive de atletism, badminton, bocce și înot, care se vor desfășura la Stadionul „Gloria”, Sala de Sport a Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” și la Bazinul de Înot „Delfinul”.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Naționale Special Olympics România va avea loc la Sala Polivalentă din Arad, sâmbătă, 28 mai, de la ora 19.00.

Aprinderea Flăcării Speranței, Cercul prieteniei, Jurământul Special Olympics, spectacolul bucuriei de a participa și al dorinței de a câștiga sunt doar câteva dintre momentele evenimentului sportiv Special Olympics.

Flacăra Speranţei va fi aprinsă de către reprezentanți ai autorităților județene și locale urmînd a fi purtată începând cu ora 18.00 și de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, Unitatea Militară Arad, sportivi de performanță din județ și sportivi Special Olympics participanți la Jocuri .

Traseul flăcării: din fața Primăriei pe Bulevardul Revoluției – Podgoria -Calea Iuliu Maniu – Sala Polivalentă.

Zilele de 27 și 28 mai vor fi dedicate evaluărilor medicale gratuite, la care vor participa sportivii Special Olympics, oferite de către medici specialiști voluntari și studenți ai Facultății de Medicină de la Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad.

În cele două zile se vor desfășura evaluări medicale la 6 discipline ale proiectului „Sportivi Sănătoși”: Special Smiles, Opening Eyes, Healthy Hearing, FitFeet, Health Promotion și FUNfitness. Cu sprijinul partenerilor noștri, sportivii vor primi o varietate de servicii medicale de calitate, în urma cărora vor beneficia de recomandări medicale în vederea îmbunătățirii funcțiilor restante și dacă va fi cazul, pe baza prescripțiilor vor primi gratuit ochelari de vedere sau de soare (Lions, Safilo și Essilor).

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competitionale.

Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.

Special Olympics și Paralympics sunt două organizații diferite, recunoscute de către Comitetul Olimpic Internațional. Principala diferență dintre acestea constă în tipul deficiențelor sportivilor participanți și nivelul capacităților sportive ale acestora.

Evenimentul are ca parteneri Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Arad, INTEGRA Asociaţia Persoanelor cu Dizabilităţi Mentale Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Universitatea Națională pentru Educație Fizică și Sport București, Colegiul Național „ Preparandia – Dimitrie  Țichindeal”, Inspectoratul Școlar Județean Arad, Asociația „Cetatea Voluntarilor” Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Directia Județeană de Sport și Tineret Arad, Directia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, CSM Arad, Colegiul Național „Vasile Gloldiș”, Liceul Teologic Penticostal Arad, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Colegiul „Csiky Gergely”, Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” Arad și Club Sportiv Special Olympics România.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Fundaţia Special Olympics România. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *