Jardineira cu vită

Publicat de actualitati-arad in 14 Jun, 2014 | Parerea ta

Ingrediente:

500 gr. carne de vită

o ceapă

4 căței usturoi

sare, piper

ulei

un pahar vin alb

cimbru, pătrunjel verde

1/2 linguriță chilli

4 linguri pastă de tomate

2 morcovi

un ardei

o cană mazăre

300 gr. ciuperci

4 cartofi

1/2 varză

o cană paste fussilli

Mod de preparare:

Ceapa se toacă mărunt și se călește într-o cratiță în care s-a adăugat puțin ulei, când devine transparentă se adaugă usturoiul pisat. Se lasă să se călească puțin împreună după care se adaugă carnea.

Se lasă să se rumească carnea și se adaugă morcovii tăiați rondele, ardeiul tocat mărunt sau felii, se amestecă și se lasă cca. 2-3 min după care se adaugă pasta de tomate, sare, piper, chilli, cimbrul și paharul de vin.

Se lasă pe foc până scade vinul și se adaugă apa fierbinte cât să acopere carnea, se acoperă cratița și se lasă la foc potrivit cca. 20 min.

Se adaugă ciupercile curățate și tăiate felii, mazărea, varza tăiată (nu foarte mărunt) și cartofii tăiați cuburi.

Se mai adaugă apă dacă este nevoie și se lasă să fiarbă la foc mediu.

Când au fiert legumele, se adaugă pastele și apă (fierbinte) cât să treacă peste ele, se lasă să fiarbă cca. 8 minute după care la final se adaugă pătrunjel verde tocat.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
armonianaturii.ro/

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare