Jandarmii arădeni au un nou coleg de serviciu

Publicat de actualitati-arad in 21 Aug, 2015 | Parerea ta

Six, un câine de serviciu din rasa ciobănesc german, se pregătește pentru misiuni alături de jandarmii arădeni.

Câinele Six are vârsta de 11 luni și a fost repartizat, începând cu luna august a acestui an, în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

Six a fost adus de la Centrul Chinologic “Dr. Aurel Greblea” din Sibiu. El a fost testat cu privire la abilitățile pe care le are, fiind evaluat în ce privește sociabilitatea, curajul, adaptabilitatea, mobilitatea și alte caracteristici ale personalității sale.

Câinele de serviciu se află în grija unui subofițer jandarm specializat în acest domeniu și, în prezent, trece printr-o perioadă de dresaj pregătitor. În acest timp, asimilează deprinderi de căutare, de aportare a obiectelor, de socializare cu grupuri de persoane, desfășurând, zilnic, exerciţii de antrenament.

După perioada de predresaj, câinele Six se va specializa pentru misiuni de patrulare – intervenție.

De-a lungul carierei, el va trece prin stagii de pregătire și verificări periodice, coordonate de specialiști, activități care îi vor permite să ducă la îndeplinire misiunile.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IJJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare