Ziarul electronic al arădenilor

Iustin Cionca: „Suntem acuzați de parlamentarii PSD de Arad că cerșim bani de la București”

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a explicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că Guvernul discriminează regiunile dezvoltate ale României și le premiază pe cele mai puțin productive.

În loc să susțină munca și performanța, Guvernul confiscă resursele județelor dezvoltate și le transferă fiefurilor PSD. La alocarea de sume din PNDL, județul Arad a primit 1.576 lei/locuitor și este pe locul 34 în clasamentul național, în timp ce Giurgiu a primit 2.950 lei/locuitor! Atunci când vine vorba despre contribuții, însă, Aradul este în capul listei și nu la coadă.

„Constatăm că Aradul este pe ultimele locuri și la PNDL, atunci când e vorba să primească bani de la Guvern, dar este pe primele locuri printre județele care cotizează cea mai importantă sumă de bani la buget. Eu înțeleg solidaritatea, faptul că trebuie să sprijinim zonele mai sărace din țară.

Dar în mod sistematic vestul țării este secătuit de resurse, iar atunci când ar fi vorba să primească în funcție de cât a cotizat, este lăsat la urmă. Județul Arad a accesat fonduri europene pentru obiective de investiții pentru care alții stau cu mâna întinsă la stat. Și tot noi suntem acuzați, de parlamentarii PSD de Arad, că cerșim bani de la București!

O spun foarte clar: se fac discriminări, și nu este corect! Cei productivi sunt descurajați, cei neproductivi sunt susținuți. Asta nu este nici echitabil, nici corect. Așteptăm de la Guvern și majoritatea parlamentară să elaboreze politici publice care să ducă la dezvoltarea zonelor sărace ale României, nu pur și simplu să se limiteze să ia cu japca de la noi, din vestul țării, și să transfere la ei, fără niciun efort și fără nicio logică”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.