Ziarul electronic al arădenilor

Iustin Cionca: „Chinezii sunt foarte hotărâți și dornici de colaborare“

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, participă, la Palatul Parlamentului, la o întâlnire cu peste 150 de oameni de afaceri, reprezentanții la nivel înalt a șapte provincii din China, lideri administrativi și politici din Asia, Europa Centrală și de Est.

Standul Aradului a primit vizitatori interesați în primul rând de oportunitățile de investiții, Zona Liberă Arad-Curtici, nodul feroviar Curtici și agricultura județului nostru.

„Sunt disponibile 10 miliarde de euro, iar la București am discutat astăzi unde s-ar putea încadra Aradul, la infrastructură, industrie tehnologică, logistică, în colaborarea cu China. Europa Centrală și de Est este importantă pentru investitorii chinezi, spunea astăzi, la Palatul Parlamentului, Jiang Jianqing, președintele Boardului Fondului Sino-CEE. Fondul a alocat anul acesta cu 9% mai multe fonduri statelor din Europa de Est, totuși rămân oportunități neutilizate.

Pentru mine asta este o veste bună și o invitație la accesarea unei piețe financiare pe care până acum nu am explorat-o. Este un tren pe care nu mi-aș dori să îl ratăm. O spun clar: în această toamnă vom ști cum va dezvolta Consiliul Județean Arad agenda sa de lucru cu partenerii chinezi! Ei sunt foarte hotărâți si dornici de colaborare, eu sunt foarte hotărât și dornic să începem să lucrăm împreună!”, a declarat Iustin Cionca.

Președintele Consiliului Județean Arad a purtat discuții cu delegații provinciilor chinezești și cu președintele Boardului Fondului Sino-CEE, urmând ca în perioada următoare Consiliul Județean Arad să contacteze partea chineză pentru materializarea unor proiecte concrete de colaborare.

„Suntem la intersecția dintre Est și Vest, într-o poziție geografică excelentă, avem o politică de susținere a investițiilor în Arad și inițiem lucrări în drumurile transfrontaliere pentru a deschide Aradul și forței de muncă din Ungaria și județele limitrofe. Am prezentat argumentele care ne fac atractivi în relația cu investitorii occidentali și care pot conta si in relatia cu investitorii chinezi. Nu în ultimul rând, am vorbit despre acea cultură a muncii, care ne unește, și unde Aradul este în fruntea României. Vom dezvolta contactele, pentru că este un mare potențial neexplorat intre China și țările din regiune”, a concluzionat președintele Consiliului Județean Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.