Ziarul electronic al arădenilor

Iustin Cionca: „Avem promisiuni că Arad-Felnac va fi finalizat în această vară”

comunicat presaIustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a început în forţă activitatea chiar în ziua investirii, convocând o întâlnire cu directorii din Consiliul Judeţean, care s-a prelungit pe aproape trei ore.

Au fost puse în discuţie problemele curente al Consiliului, iar preşedintele CJ Arad a insistat pe înfiinţarea de îndată a Poliţiei Lucrărilor.

Primele obiectiv vizate de Poliţia Lucrărilor sunt tronsoanele de drum Sântana-Caporal Alexa, respectiv Arad-Felnac. Predată în anul 2012, în urma unei investiţii din fonduri proprii ale Consiliului Judeţean, porţiunea de drum dintre Sântana şi Caporal Alexa impracticabilă, crater lângă crater. Lucrarea a fost câştigată de un consorţiu de două firme, dintre care una, între timp, a falimentat.

Din cauza faptului că în locul covorului asfaltic constructorii doar au plombat drumul, Consiliul Judeţean nu a făcut recepţia lucrării şi a reţinut garanţia de bună execuţie, în valoare de 58.000 de lei. Iar de patru ani, tronsonul respectiv este abandonat şi distrus.

„Nu se poate tolera o asemenea situaţie. Respectiva porţiune de drum reprezintă un pericol permanent pentru conducătorii auto, un pericol mortal! Trebuie luate măsuri imediat, mergând până la acţionarea în instanţă! Am promis că schimbăm ritmul la Consiliul Judeţean şi mă voi ţine de cuvânt”, a afirmat Iustin Cionca.

Cât priveşte şoseaua Arad-Felnac, preşedintele Cionca a primit asigurări din partea firmei constructoare că lucrările vor fi finalizate în totalitate, inclusiv marcajele aferente, în această vară, până la finele lunii august.

De altfel, Iustin Cionca a solicitat, în regim de urgenţă, o situaţie a lucrărilor de pe toate drumurile judeţene, cât şi a litigiilor aflate pe rol cu antreprenorii.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliului Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.