Ziarul electronic al arădenilor

ITM Arad: Peste 15.500 de persoane, așteptate să-și ridice carnetele de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad face, din nou, apel cetăţenilor care încă nu au intrat în posesia carnetelor de muncă, din varii motive, că au posibilitatea să o facă prin simpla prezentare la sediul instituţiei noastre, situat pe strada Episcopiei, nr. 11 – 13.

În anul 2016 au fost ridicate aproximativ 385 de carnete de muncă, iar de la începutul acestui an şi până în prezent au fost ridicate 27 carnete de muncă.

La ora actuală, în arhiva ITM Arad se mai află un număr de 15.500 carnete de muncă.

Carnetul de muncă poate fi ridicat fie de posesorul acestuia fie de un împuternicit, în baza unei procure notariale.

Menţionăm că ITM Arad deţine doar carnetele de muncă ale societăţilor comerciale, din judeţul Arad, înfiinţate după anul 1990.

Pe această cale, recomandăm celor care au intrat sau urmează să intre în posesia carnetului de muncă să-l păstreze şi, sub nici o formă, să nu-l înmâneze noului angajator întrucât vechimea în muncă, începând cu data de 1 ianuarie 2011, se operează electronic, în programul Revisal.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ITM Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *