Ziarul electronic al arădenilor

ITM Arad: Din 1 mai, se majorează salariul minim pe economie

comunicat presaInspectoratul Teritorial de Muncă Arad aduce la cunoştinţa tuturor angajatorilor din judeţul Arad că începând cu data de 1 mai 2016, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de 1.250 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore în medie pe lună în anul 2016, reprezentând 7,382 lei/oră.

Stabilirea, pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă, de salarii de bază sub acest nivel minim constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei, de către inspectorii de muncă, în măsura în care, potrivit legii, fapta nu constituie infracţiune.

Salariul minim brut garantat în plată este stabilit prin Hotărârea de Guvern nr. 1017/2015 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

În consecinţă, angajatorii trebuie să înregistreze modificarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în registrul general de evidenţă a salariaţilor şi să-l transmită Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ITM Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *