Ziarul electronic al arădenilor

ITM Arad celebrează “Săptămâna Securităţii şi Sănătăţii în Muncă”

comunicat-presa-11-300x218Organizată în fiecare an, în luna octombrie, Săptămâna europeană pentru sănătate şi securitate în muncă reprezintă un punct de atracţie esenţial al fiecărei campanii pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase.

De asemenea, Campania Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă 2016-2017, “Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele” evidenţiază importanţa unei abordări care să ţină seama de toate etapele vieţii, şi în special, de promovarea practicilor de lucru sănătoase în rândul lucrătorilor tineri şi crearea unor condiţii de muncă adecvate ce conferă durabilitate vieţii profesionale şi asigurarea îmbătrânirii în condiţii bune de sănătate.

La Arad, Inspectoratul Teritorial de Munca celebrează Săptămâna Europeană pentru Sănătate şi Securitate în Muncă în perioada 10-14 octombrie 2016 organizând o serie de evenimente şi activităţi pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă.

Totodată, în aceasta perioadă, cel mai important eveniment organizat de ITM Arad este Simpozionul Regional de Securitate si Sănătate în Muncă ce are ca temă „Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele” şi care va avea loc în data de 13 octombrie 2016, începând cu ora 10.00 la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Complex M- Micalaca, Sala Festiva.

La acest simpozion vor participa si vor prezenta lucrări ştiinţifice reprezentanţi ai Inspecţiei Muncii Bucureşti, a unui număr de zece inspectorate teritoriale de munca din ţară, reprezentanţi ai autorităţilor locale, reprezentanţi ai Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad în calitate de partener, angajatori şi alţi actori pe piaţa muncii din municipiul şi judeţul Arad.

Campania se axează în principal pe:

Promovarea muncii durabile şi a îmbătrânirii în condiţii bune de sănătate, cu sublinierea importanţei prevenirii pe tot parcursul vieţii profesionale;

Furnizarea de informaţii şi instrumente practice de gestionare a securităţii şi sănătăţii în muncă în contextul îmbătrânirii forţei de muncă, atât angajatorilor cât şi angajaţilor;

Facilitarea schimburilor de informaţii şi a diseminării bunelor practici în domeniu.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ITM Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *