ITM Arad celebrează „Săptămâna Securităţii şi Sănătăţii în Muncă”

Publicat de actualitati-arad in 29 Sep, 2015 | Parerea ta

comunicat presaOrganizată în fiecare an, în luna octombrie, Săptămâna europeană pentru sănătate şi securitate în muncă reprezintă un punct de atracţie esenţial al fiecărei campanii pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase.

În 2015, sloganul Săptămânii europene pentru sănătate şi securitate în muncă îl reprezintăstresul sub control”.

La Arad, Inspectoratul Teritorial de Munca celebrează Săptămâna Europeană pentru Sănătate şi Securitate în Muncă, organizând, în acest sens, o serie de evenimente şi activităţi de creştere a gradului de sensibilizare fata de stresul la locul de muncă ce reprezintă, în fapt, o problemă organizaţională nu o culpă individuală şi este unul dintre cele mai importante efecte ale unui mediu de lucru deficient din punct de vedere psihosocial, mediu ce are un efect semnificativ asupra sănătăţii şi stării de bine a lucrătorilor.

Aşa cum în anul 2014 ITM Arad a fost unul din inspectoratele care a întrunit reprezentanţii a 10 inspectorate din ţară, şi nu numai, în acest an, inspectoratele teritoriale de muncă care vor fi gazdă sunt: ITM Cluj, ITM Ilfov, ITM Iaşi şi ITM Timiş.

Campania se axează în principal pe:

creşterea gradului de sensibilizare privind problema tot mai serioasă a stresului şi a riscurilor psihosociale la locul de muncă;

furnizarea şi promovarea utilizării unor instrumente şi orientări simple şi practice pentru gestionarea riscurilor psihosociale şi a stresului la locul de muncă;

sublinierea efectelor pozitive ale gestionării riscurilor psihosociale şi a stresului la locul de muncă, inclusiv a argumentelor economice.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ITM Arad. ctualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare