Ziarul electronic al arădenilor

ITM Arad – Campanie de control în domeniul transporturilor

comunicat-presa-11-300x218În perioada 23 – 31 mai a.c. s-a desfăşurat, la nivel naţional, campania privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto (lucrători mobili), cod CAEN 4941 – Transporturi rutiere de mărfuri, cod CAEN 4931 – Transporturi urbane, suburbane şi metropolitane de călători.

Obiectivele campaniei au fost:

identificarea angajatorilor care folosesc personal fără forme legale de angajare şi luarea măsurilor care se impun pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă;

controlul privind respectarea timpului de muncă şi de odihnă;

determinarea angajatorilor de a respecta prevederile Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, modificată şi completată, ale HG nr. 500/2011 cu modificările şi completările ulterioare şi ale legilor speciale în domeniul transportului rutier privind timpul de muncă şi de odihnă;

creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă;

diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniul transportului rutier, a prevederilor legale privind timpul de muncă şi de odihnă etc.

Grupul ţintă l-a constituit angajatorii care desfăşoară activităţi economice principale sau secundare de transport rutier de marfă şi persoane pe teritoriul României.

Un element de noutate îl constituie faptul pe perioada de derulare a campaniei, inspectorii de muncă din cadrul ITM Arad au efectuat controale, în trafic, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transport Rutier Timiş (I.S.C.T.R.).

Astfel, în perioada campaniei, inspectorii de muncă au controlat un numar de 25 agenţi economici, unde au fost aplicate 73 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 16000 lei. În perioada de referinţă au fost identificate două cazuri de muncă fără forme legale in unitati din judetul Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ITM Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.