ITM Arad: Amenzi în valoare de 7.900 lei pentru munca la negru

Publicat de actualitati-arad in 11 Sep, 2015 | Parerea ta

comunicat presaAcţiunile de control privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, în cadrul Campaniei Naţionale „O zi pe săptămână” au fost reluate de către inspectorii de muncă ai ITM Arad.

În cadrul acestei campanii, inspectorii de muncă au controlat un număr de 16 angajatori, 11 dintre aceştia fiind sancţionaţi, valoarea sancţiunilor contravenţionale fiind de 7900 lei.

Dintre deficienţele cele mai frecvent întâlnite amintim: nerespectarea prevederilor legale referitoare la dovada achitării drepturilor salariale, a repausului săptămânal, respectiv păstrarea registrului în format electronic la sediul unităţii etc.

Astfel de acţiuni se vor desfăşura şi în perioada următoare, iar acolo unde agenţii economici nu respectă prevederile legislaţiei muncii în vigoare, inspectorii de muncă vor aplica sancţiuni contravenţionale şi în acelaşi timp vor trasa măsuri şi termene concrete de remediere a deficienţelor constatate.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ITM Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare