ITM Arad: 22 de persoane depistate fără contract individual de muncă

Publicat de actualitati-arad in 08 Sep, 2015 | Parerea ta

comunicat presaPrincipalul obiectiv al activităţii de control în domeniul relaţiilor de muncă, îl constituie identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată în toate domeniile de activitate şi luarea măsurilor care se impun pentru respectarea de către angajatori a prevederilor legale.

Deşi pentru primirea la muncă a persoanelor fără încheierea contractelor individuale de muncă, amenda fiind cuprinsă între 10.000 lei şi 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată, inspectorii de muncă continuă să depisteze astfel de cazuri.

Mai mult angajatorul riscă şi închisoare de la unu la 2 ani sau amendă penală pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă

La fel şi salariatul care prestează activitate fără a avea încheiat un contract individual de muncă poate fi sancţionat contravenţional, iar cuantumul amenzii fiind cuprinsă de la 500 la 1.000 lei.

În ultimele zile, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului relaţii de muncă au constatat la un angajator (care are ca obiect de activitate „lucrări de demolare a construcţiilor”) faptul că au prestat activitate 22 de persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

Ţinând cont că primirea la muncă a mai mult de 5 persoane – potrivit art. 264 alin. 3 din Codul Muncii – constituie infracţiune, cazul se află în atenţia Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad – Seviciul de investigare a Fraudelor.

ITM Arad va desfăşura, în continuare, acţiuni de control inopinate pentru depistarea cazurilor de muncă fără forme legale în toate domeniile de activitate.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ITM Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare