ISU Arad, dotat cu o autoșenilată pentru intervenții speciale

Publicat de actualitati-arad in 04 Dec, 2014 | Parerea ta

1Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a fost dotat cu o autoșenilată pentru intervenții speciale, vehiculul, în valoare de peste 220.000 lei, fiind achiziționat de Consiliul Județean.

Autoşenilata care a intrat în dotarea ISU Arad este prevăzută cu şenile pentru zăpadă şi gheaţă, conferindu-i astfel o putere mărită la deplasarea pe teren accidentat sau pe noroi. În plus, se poate transforma în vehicul amfibie pentru traversarea apelor.

Valoarea achiziţiei este de 220.965 lei, fără TVA, au anunțat reprezentanții CJ Arad.

„Ne preocupă siguranţa cetăţenilor, iar achiziţionarea autoşenilatei înseamnă o investiţie care vine în ajutorul cetăţenilor, când aceştia se confruntă cu situaţii dificile. Am observat modul în care s-a intervenit în alte zone ale ţării, cu acest tip de vehicul, în zone izolate sau greu accesibile. Am considerat că şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad trebuie să fie dotat cu o astfel de şeniletă”, a declarat Nicolae Ioţcu, președintele Consiliului Județean Arad.

La rândul său, cpt. George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad, a precizat că „autoşenilata poate fi folosită pentru orice tip de intervenţii ale Inspectoratului“.

„Este un mijloc modern de deplasare şi de intervenţie, care poate duce la salvarea vieţii unor oameni. Autospeciala este dotată inclusiv cu sistem de sonorizare care poate fi detectat de eventualele victime, maşina urmând a deservi întregul judeţ. Aradul se numără printre puţinele judeţe dotate cu un astfel de vehicul“, a spus cpt. George Pleşca.

Autoşenilata pe opt roţi este echipată cu motor de 784 cc şi se caracterizează printr-o economie de carburant (consum de 3 litri pe oră), pornire la temperaturi scăzute şi performanţe constante la mare altitudine. Este prevăzută cu perete anti-foc şi pardoseală uşor de deschis.

Are o capacitate de transport de şase locuri şi o targă de transport victime.

32

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare