ISU Arad: Curs de pregătire cu personalul de prevenire din serviciile voluntare

Publicat de actualitati-arad in 12 Oct, 2015 | Parerea ta

În perioada 05.10.2015 – 08.10.2015, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad a organizat la sediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bogsig „Programul de pregătire cu personalul din compartimentul de prevenire ale serviciilor voluntare”.

Au participat reprezentanţi din localităţile: Chisindia, Almas, Sicula, Dieci, Gurahont, Virfurile, Halmagiu, Moneasa, Graniceri, Seleus, Birsa, Buteni, Dezna, Bogsig, Cermei.

La aceasta formă de pregătire au participat 37 de voluntari din localitatile mentionate mai sus.

Cursul s-a organizat în baza „Planului de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă al judeţului Arad pentru anul 2015”, aprobat prin Ordinul Prefectului nr.51/04.02.2015 şi al Ordinului Ministrului Administraţiei şi Internelor nr.250/2010..

La curs au fost prezentate teme teoretice din domeniul situaţiilor de urgenţă, cuprinzând aspecte din:„Hazarde, riscuri, vulnerabilităţi, dezastre, situaţii de urgenţă”; „Gestionarea situaţiilor de urgenţă la nivel local”; „Forme ale activităţii de prevenire desfăşurate de către SVSU”, „Protecţia populaţiei, bunurilor materiale şi a mediului în situaţii de protecţie civilă; cerinţe şi modalităţi de realizare (înştiinţare, avertizare, alarmare, asanare, adăpostire)”;

„Apărarea împotriva incendiilor”; dar teme şi practice: „Controale de prevenire la instituţii din subordinea autorităţilor locale, la gospodăriile cetăţenilor” şi un „Exerciţiu de intervenţie la producerea unui incendiu la o unitate de învăţământ”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISU Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare