Ziarul electronic al arădenilor

ISU Arad: Bilanţul activităţilor din luna iunie

comunicat-presa-11-300x218În luna iunie subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad au executat 801 misiuni de intervenţie.

Din aceste misiuni 720 au fost gestionate de către ISU, un număr de 104 de către serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă iar 2 misiuni au fost în cooperare.

S-a intervenit pentru stingerea unui număr de 15 de incendii, 4 misiuni de asigurare a unor evenimente publice de amploare ce pot genera situaţii de urgenţă, 6 acţiuni de descarcerare, 1 misiune pirotehnica, 4 de asistenţă a persoanelor, 1 salvări de animale, asigurarea zonei de producerea probabilă a unei situaţii de urgenţă 1 misiune, 23 alte tipuri de intervenţii.

Au fost executate 68 de misiuni pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Echipajele S.M.U.R.D s-au deplasat la 678 de urgenţe medicale unde au fost asistate 613 persoane dintre care 77 copii şi 536 adulţi.

Din cele 678 misiuni SMURD, SVSU Nădlac şi Vinga a participat la 87 misiuni.

În 9 cazuri echipajele au fost întoarse din drum iar în 13 cazuri nu au mai intervenit. În 6 cazuri s-a dovedit a fi alarmă falsă.

În urma fenomenelor meteorologice periculoase din perioada 19.06-22.06.2016 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş „ al judeţului Arad a executat misiuni de intervenţie în mun. Arad, oraşele Pâncota, Chişineu Criş, Sântana şi localităţile Şiria şi Nădab.

Subunităţile inspectoratului au intervenit la: 11 obiective social economice, 60 de case, 130 de beciuri şi subsoluri, 212 curţi şi grădini.

Intervenţiile au fost realizate de către toate subunităţile I.S.U.J Arad; Detaşamentul Arad, Secţia Ineu, Secţia Sebiş, Secţia Bârzava. Pentru a se putea executa toate tipurile de misiuni a fost crescută capacitatea de intervenţie prin aducerea personalului din turele libere la unităţi de 6 ori.

La coordonarea şi executarea misiunilor de intervenţie au participat 145 de ofiţeri şi subofiţeri cu 19 mijloace tehnice din dotarea inspectoratului, sprijiniţi de 20 de jandarmi şi 15 poliţişti.

În perioada 28.06 – 03.07.2016 un număr de 16 subofiţeri din cadrul Detaşamentului Arad au executat misiuni cu modulul de pompare de mare capacitate în judeţul Timiş, în sprijinul colegilor de la I.S.U „Banat”. Misiunile s-au desfăşurat în localităţile: Lugoj, Gătaia, Denta, Beregsau Mare.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISU Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.