ISU Arad: Bilanţul activităţii pe luna iulie

Publicat de actualitati-arad in 06 Aug, 2015 | Parerea ta

comunicat presaÎn perioada 01.07.2015 – 31.07.2015, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş„ Arad, singure sau în cooperare cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţul Arad, au executat 739 misiuni.

Dintre acestea: 115 misiuni de stingere a incendiilor (sunt incluse şi misiunile de stingere executate de către Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale unităţilor administrativ teritoriale), 572 misiuni de acordare a asistenţei medicale de urgenţă SMURD (sunt incluse si misiunile SMURD Nadlac şi SMURD Vinga), 7 intervenţii pentru descarcerarea persoanelor, 25 intervenţii de asistenţă a persoanelor, 20 diferite alte tipuri de misiuni.

Au mai fost efectuate 18 deplasări fără intervenţie şi în 12 cazuri echipajele au fost întoarse din drum.

Din cele 115 misiuni pentru stingerea incendiilor 69 au fost incendii de vegetaţie uscată, resturi vegetale, mirişte, litieră. Suprafeţele arse au fost între 50 mp şi 10 ha.

Au fost executate o medie de 24 misiuni de intervenţie/zi.

Pe timpul intervenţiilor executate de către echipajele SMURD au fost asistate 610 persoane, din care 528 adulţi şi 82 copii.

Dispeceratele inspectoratului şi a subunităţilor de intervenţie au monitorizat 99 transporturi de substanţe periculoase.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2014, misiunile de intervenţie au crescut cu 24%.

Din numărul total de misiuni, 562 misiuni au fost executate de către subunităţile inspectoratului, 167 de către serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţe singure iar 10 misiuni în cooperare ISU/SVSU.

Din cele 167 de misiuni executate singure de către serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă 132 misiuni sunt de tip SMURD şi au fost executate de către SVSU Nădlac(88) şi SVSU Vinga(44).

În luna iulie, au fost executate 6 exerciţii cu forţe şi mijloace în teren de către toate subunităţile de intervenţie ale inspectoratului.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISU Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)           

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare